Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τρίτη αυτοκτονία γκέι εφήβου αυτό το μήνα στις ΗΠΑ

απο το ιστολόγιο blog ενάντια στην ομοφοβία και τον ομοαρνητισμό


O Seth Walsh, ένας έφηβος από την California, πέθανε σήμερα.
Ο Seth βρισκόταν σε τεχνητή υποστήριξη τις τελευταίες δέκα μέρες, ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, για να γλυτώσει από την παρενόχληση και τον εκφοβισμό από τους συμμαθητές του – επειδή ήταν γκέι.
Ο Seth ήταν μόλις 13 ετών.
Ο Seth βρέθηκε την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου: δεν είχε τις αισθήσεις του, ούτε ανέπνεε. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο έφηβος αποπειράθηκε να κρεμαστεί από το κλαδί ενός δέντρου, ενώ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Ιατρικό Κέντρο Kern στο Bakersfield.
Ο Seth ήταν ανοιχτά γκέι και για χρόνια δεχόταν τα πειράγματα, τις προσβολές και τον εκφοβισμό συμμαθητών του.
Η αστυνομία, ωστόσο, δηλώνει ότι είναι αδύνατον να ασκηθεί δίωξη εις βάρος μαθητών, μιας και δεν προκύπτει εγκληματική πράξη.
Η γιαγιά του Seth, Judy Walsh, ζήτησε περισσότερη ανοχή από την κοινότητα. “Ελπίζουμε η κοινότητα να γίνει πιο ανεκτική απέναντι στους διαφορετικούς ανθρώπους”, είπε.
βίντεο που έφτιαξαν φίλοι του 13χρονου, όσο νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση:
Σύμφωνα με το LGBTQ Nation, ο Seth είναι ο τρίτος έφηβος που αυτοκτονεί αυτόν το μήνα, για να απαλλαγεί από το μαρτύριο του ομοφοβικού εκφοβισμού και της βίας που βίωνε στο σχολείο του.
Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο 15χρονος Billy Lucas από το Greensburg της Indiana κρεάστηκε στο σπίτι της γιαγιάς του, ενώ οι φίλοι του ανέφεραν ότι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός στάθηκε η αιτία για μαρτυρικά βιώματα, για χρόνια. Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο 13χρονος Asher Brown, ένας γκέι έφηβος από το Houston στο Texas πυροβολήθηκε στο κεφάλι: η μητέρα του και ο θετός του πατέρας ανέφεραν ότι υπήρξε θύμα συνεχούς παρενόχλησης και σχολικού εκφοβισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου