απο ΤΟ ΒΗΜΑ 26/8/2010
Με επίσημη απόφαση του ιδίου του κ. Γ. Παπανδρέου , η οποία δημιουργεί 20 νέες θέσεις ειδικών συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, προετοιμάζεται η αλλαγή στις δομές του Μεγάρου Μαξίμου, για τις οποίες γίνεται λόγος τις τελευταίες εβδομάδες.
Η από 6ης Αυγούστου δημοσιευμένη στο ΦΕΚ απόφαση του κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι υπάρχει «άμεση ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού» και ορίζει ότι δημιουργούνται: τέσσερις νέες θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών στο γραφείο Σχεδιασμού Στρατηγικής, τρεις αντίστοιχες θέσεις στο γραφείο Κοινωνικού Διαλόγου και Επικοινωνίας, δύο θέσεις μετακλητών στο ίδιο γραφείο, καθώς και πέντε θέσεις συμβούλων και έξι μετακλητών στο γραφείο οργάνωσης και διοίκησης. Η συνολική ετήσια δαπάνη για τις θέσεις αυτές είναι 642.751 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις αυτές εντάσσονται στο σημερινό οργανόγραμμα του Πρωθυπουργικού Γραφείου, όμως όλα δείχνουν ότι θα κληθούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που θα προκύψουν από τη νέα δομή και την ενίσχυση αρμοδιοτήτων του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τις αλλαγές που θα γίνουν.
Εν τω μεταξύ, παρά την εντολή του Πρωθυπουργού να σταματήσει κάθε συζήτηση περί ανασχηματισμού, η συνέχεια ήλθε χθες από έναν από τους στενότερους συνεργάτες του. Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος μίλησε στο Κανάλι 1 και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε μεταξύ άλλων σχετικά με το αν επίκειται μετακίνησή του στο Μέγαρο Μαξίμου: «Δεν έχω ενδείξεις από τον Πρωθυπουργό ότι υπάρχει μια τέτοια σκέψη στο μυαλό του, αλλά δεν είναι και υποχρεωμένος να μου δείξει τις προθέσεις του πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω την απόφαση του Πρωθυπουργού. Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουμε κάνει δεν μου προκύπτει κάτι τέτοιο». Ως προς το αν βλάπτει η ανασχηματολογία, ο κ. Γερουλάνος είπε: «Νομίζω ότι ούτε βλάπτει, ούτε καλό κάνει. Δεν υπάρχει λόγος γι΄ αυτόν τον ανασχηματισμό» .
Εμμεσες συστάσεις για το ίδιο θέμα διατύπωσε και ο κ. Κ. Γείτονας από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΝΕΤ, λέγοντας: «Οι ανασχηματισμοί δεν είναι το άπαν, ούτε προσφέρουν πάντα. Η ανασχηματολογία βέβαια, σε κάθε περίπτωση, βλάπτει. Ο,τι είναι να γίνει, σε σχέση και με τις δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, να γίνει σωστά και το ταχύτερο. Δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης και πειραματισμών» .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου