Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Καίγεται η Κάρυστος.- Σε διακοπές τα πουλημένα ΜΜΕ!!! Που ειναι ρε κωλοδημοσιογραφοι εκεινες οι εποχες που ειχατε τηλεοπτικη καλυψη ολημερις;;

από το ιστολόγιο Αμύνεσθαι περι Πάτρης, Σκάϊ
 
 
Οι φλόγες μπήκαν σε σπίτια, αποθήκες και αυλές - Μάχη απο πυροσβέστες και κατοίκους

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Κάρυστος, όπου απο χθες, στις 10 το βράδυ μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά.


Μέχρι αυτή την ώρα, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε τέσσερα σπίτια, σε αυλές, σε αποθήκες και καλλιέργιες ενω η φωτιά εκτείνεται σε δυο μέτωπα: ανατολικά στην περιοχή Αετοράχη και βόρεια στην περιοχή Κοκκινόχωμα.


Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν αδύνατη την πυρόσβεση με εναέρια μέσα που προσπάθησαν να πετάξουν δύο φορές. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα δίνουν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβεστικά οχήματα με 67 πυροσβέστες, 51 πεζοπόροι, 10 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί η διακοπή ρεύματος που καθιστά απαγορευτική τη χρήση των αντλιών για νερό.


Ευτυχώς, δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι αφού έχουν φύγει από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τα χωριά Γραμπιά, Μεκουνίδα, Μύλοι και Παλαιά Χώρα. Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και αρκετά ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί.

Στάχτη το φοινικόδασος στην Πρέβελη 
 
Ανάμνηση αποτελεί το μοναδικού κάλλους φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του κάηκε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα. Η φωτιά στο φοινικόδασος είναι υπό μερικό έλεγχο και οι άνδρες της πυροσβεστικής δημιουργούν αντιπυρικά μονοπάτια ώστε να ελεχθεί απόλυτα, σε περίπτωση αναζωπύρωσής της.

Στην περιοχή έχουν καεί 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1000 στρέμματα δασικής και οι φλόγες απείλησαν προς στιγμή την ιστορική Μονή της. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει υποστεί από φωτιά ο νομός Ρεθύμνου δεδομένης της τεράστιας αξίας που έχει για τον τόπο το φοινικόδασος.


"Πρόκειται για τεράστια καταστροφή για το δεύτερο μεγάλο φοινικόδασος της Κρήτης, καταστροφή οικολογική, πολιτιστική και τουριστική", δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ρεθύμνης κ. Μπαγιαρτάκης, για τις συνέπειες της φωτιάς στην περιοχή.


Σε κατάσταση συναγερμού θα παραμείνουν καθ' όλη την διάρκεια και της αποψινής νύχτας και της αυριανής ημέρας, μετά από εντολή του συντονιστικού της Πυροσβεστικής, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όχι μόνο του νομού Ρεθύμνης, αλλά όλης της Κρήτης καθώς ο κίνδυνος αναζωπύρωσης των κατά τόπους πυρκαγιών αλλά και εκδηλώσεις νέων παραμένει πολύ υψηλός.



ΤΖΕΦΡΥ: ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙΑ ΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου