Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Νέο ...όπλο κατά της βίας!

από το ιστολόγιο 24wro


 

Τη δημιουργία μικτής ομάδας κρίσεων, η οποία θα συγκαλείται κάθε Σαββατοκύριακο και θα αποφασίζει για ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των αναμετρήσεων αποφάσισαν σε σημερινή σύσκεψη οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.
Τη σύνθεση της ομάδας και τα καθήκοντά της θα αποφασίσουν... 



μέσα στις επόμενες δέκα μέρες οι Γενικοί Γραμματείς των δύο υπουργείων. Εκφράζεται αισιοδοξία ότι η λειτουργία της ομάδας θα διευκολύνει την άμεση ματαίωση αναμετρήσεων για τις οποίες υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων, κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Στη διάθεση της ομάδας είναι πιθανό να τεθεί και το σύστημα καμερών που πλέον έχει τοποθετηθεί στα περισσότερα γήπεδα των ομάδων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.
Στη σύσκεψη στην οποία παρέστησαν οι υφυπουργοί κ. Σπύρος Βούγιας και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας συζητήθηκε επίσης η πιθανότητα επαναφοράς του ιδιώνυμου αδικήματος ώστε όσοι συλλαμβάνονται για επεισόδια να εκτίουν υποχρεωτικά ποινές φυλάκισης.
Στελέχη της Κατεχάκη εκφράζουν την αισιοδοξία ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από κοινού με την αυστηροποίηση των ποινών της ΕΠΟ και τη λεγόμενη "ρήτρα βίας" (σύνδεση κρατικής χρηματοδότησης με τη συμπεριφορά των φιλάθλων της ομάδας) θα περιορίσουν φαινόμενα βίας στη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου