Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ποτέ δεν τέθηκε θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους, τονίζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
από το IN.GR  25/8/2010


Ποτέ δεν τέθηκε και δεν πρόκειται να τεθεί θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους, τόνισε, σε ομιλία του, την Τετάρτη, στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν υπάρχει νέο Μνημόνιο ή νέα, πρόσθετα μέτρα στην οικονομία.


«Ποτέ δεν τέθηκε και δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», είπε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ σχετικά με την αναμενόμενη συρρίκνωση της οικονομίας το 2010 είπε ότι θα είναι χαμηλότερη από 4%.

«Η ελληνική οικονομία είναι σε ύφεση, αλλά σε μια ύφεση πιο ρηχή απ' αυτή που αρχικά αναμενόταν [...] συνολικά ο χρόνος θα κλείσει με μια καλύτερη επίδοση από αυτή που προβλέπεται στο πρόγραμμα, τη συρρίκνωση κατά 4%». 
Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τα σενάρια για νέα μέτρα στην οικονομία.

«Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο, δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Υπάρχει ένα κείμενο μνημονίου το όποιο θα επικαιροποιείται [...] όπως γίνεται με την εξειδίκευση για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ». 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στην υπαγωγή προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ που εξετάζει το υπουργείο.

«Επιζητούμε εναλλακτικές λύσεις για δεσμεύσεις οι οποίες υπάρχουν, όπως για παράδειγμα τη μετάταξη ενός συγκεκριμένου ποσοστού προϊόντων από το ποσοστό 11% ΦΠΑ στο υψηλότερο του 23%. Αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά ότι μια μαζική μετάταξη των προϊόντων από τον ένα στον άλλο συντελεστή θα δημιουργούσε πολύ μεγάλα προβλήματα στην οικονομία».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κατάσταση του τραπεζικού κλάδου.

«Παραμένουμε στη θέση μας. Θέλουμε έναν ισχυρό δημόσιο πυλώνα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ρευστότητα αυτή θα δοθεί με ένα προαπαιτούμενο, την κατάθεση συγκεκριμένων σχεδίων πιστωτικής επέκτασης από κάθε τράπεζα χωριστά». 

» Μόνο έτσι θα δοθούν τα χρήματα αυτά στις ελληνικές τράπεζες. Τα χρήματα αυτά πρέπει και θα πάνε στην πραγματική οικονομία και στην πιστωτική επέκταση, θα πάνε στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά. Αυτός είναι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου