Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Νέα εκφοβιστική επίθεση από ακραία αλβανικά εθνικιστικά στοιχεία στην Χειμάρρα

από το DefenceNet

Τέταρτο περιστατικό εκφοβιστικής επίθεσης κατά μελών της ελληνική μειονότητας στην Αλβανία είχαμε το βράδυ της 24 Αυγούστου στην περιοχή Γωνία του Λιβαδιού Χειμάρρας. Πιο συγκεκριμένα 4 άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με πινακίδες Τιράνων (TR7755N) μάρκας Φόλκς Βάγκεν – σκαραβαίος πυροβόλησαν τέσσερις ή πέντε φορές με κυνηγητική καραμπίνα έξω από την καφετέρια του μέλους του ΔΣ της Ένωσης Χειμαρριωτών, Κοκαβέση Παντελη. 



Το συγκεκριμένο στέλεχος της Ένωσης συμμετείχε στις ειρηνικές διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα. Μπροστά στο ενδεχόμενο για νέες ταραχές η αλβανική Αστυνομία απέστειλε κλιμάκιο στο σημείο του συμβάντος στις μία τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου για τη συλλογή αποτυπωμάτων.

Σήμερα το πρωί η αλβανική Αστυνομία συνέλαβε δύο από τα άτομα που συμμετείχαν στο συμβάν οι οποίοι όπως αποδείχτηκε διέμεναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια πλησίον της εν λόγω καφετέριας. Μετά από έρευνα των αρχών ευρέθη και το όπλο του συμβάντος, το οποίο ανήκει στον πατέρα ενός εκ των δραστών, οι οποίοι σημειωτέον βρισκόντουσαν στην περιοχή για διακοπές. 



Η κινητοποίηση των αρχών και η άμεση σχεδόν σύλληψη των δύο μελών της ομάδας που προέβη σε αυτή την άκρως επικίνδυνη πράξη αποδεικνύει την σοβαρότητα της κατάστασης. Μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες συνέβησαν 4 συνολικά περιστατικά εναντίον μελών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ενώ στις 19 του μήνα οι κάτοικοι της Χειμάρρας είχαν προβεί σε αποκλεισμό της οδού που συνδέει την Χειμάρρα με τον Αυλώνα γεγονός που θορύβησε τις αλβανικές Αρχές.

Μετά και το νέο αυτό γεγονός, η κατάσταση στην περιοχή τείνει να μετατραπεί σε μία μόνιμη κατάσταση ανοικτής τρομοκρατίας εναντίον της ελληνικής μειονότητας, από ακραίους αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους, οι οποίοι αν και έχουν καταδικαστεί από την ίδια την αλβανική κυβέρνηση, δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης από μερίδα γνωστών υπερευαίσθητων για θέματα μειονοτήτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων ακαδημαϊκών, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων λοιπών ειδικών αναλυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου