Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Γ.Πεταλωτής: "Ναι, πάμε σε ανασχηματισμό άμεσα"!

Από το ιστολόγιο DefenceNet


Επειδή ούτε ζωγραφιστούς δε θέλω να τους βλέπω, ας απολαύσουμε τη μαγεία αυτής της παλιάς φωτογραφίας. Ο πεταλωτής της φωτογραφίας τουλάχιστον χαίρει της άκρας εκτίμησης και σεβασμού μας
Η φημολογία περί άμεσου ανασχηματισμού επιβεβαιώθηκε εμμέσως πλην σαφώς και επίσημα και πλέον αναμένεται η πραγματοποιησή του από μέρα σε μέρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής σε δηλώσεις του τόνισε πριν λίγο ότι "ότι ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται τις εισηγήσεις προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο να υπάρξει ένα πιο παραγωγικό αποδοτικό και σύγχρονο υπουργικο συμβούλιο, αλλά και πρωθυπουργικό γραφείο". Σε αντιθεση λοιπόν με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα περί μη προαναγγελίας των ανασχηματισμών αυτός επιβεβαώνεται και μάλιστα αναμένεται και πριν τις 3 Σεπτεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθούν από το ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι περιφερειάρχες.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να αποσυνδέσει τις όποιες αντικαταστάσεις γίνουν σην κυβέρνηση με αφορμή μεταπήδηση κυβερνητικών στελεχών στην αυτοδιοίκηση και παράλληλα δεν προσδιόρισε το χρόνο εκδήλωσης αυτού του δομικού ανασχηματισμού.


Πάντως ο κ. Πεταλωτής, εμμέσως πλην σαφώς, συνέδεσε τι επικείμενες αλλαγές στην δομή και λειτουργία της κυβέρνησης με τον νέο τίτλο μεγάλων πολιτικών αλλαγών που θα δρομολογηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό την αναδιάρθρωση του κράτους και την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη που είναι και το μεγάλο ζητούμενο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξάλλου, καυτηρίασε λογικές καταστροφολογίας που καλλιεργούνται τις τελευταίες μέρες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση λήψης νέων μέτρων και δεν υπάρχει νέο μνημόνιο. Παράλληλα επισήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ για ορισμένα προϊόντα μέσα στο 2010, καθώς κάτι τέτοιο είναι δρομολογημένο για το 2011.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό σε συνεργασίες, εφόσον αυτές προωθούν την υλοποίηση του σχεδίου Καλλικράτης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τα όσα γράφονται και λέγονται περί υποψηφιότητας Καμινη στον Δήμο Αθηναίων και συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά, του κ. Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου