Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Φυλακές Τρίπολης Συμπλοκή αλβανών και ελλήνων κρατουμένων


απο ΤΟ ΒΗΜΑ  27/8/2010


Διάσταση απόψεων έχει προκύψει σχετικά με το τι προκάλεσε τη συμπλοκή προχθές το απόγευμα μεταξύ αλβανών και ελλήνων κρατουμένων στις φυλακές Τρίπολης, στις οποίες έχει μεταχθεί στο πλαίσιο της προφυλάκισής του ο 41χρονος από την Αλβανία ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη δολοφονία 11χρονης από τη Βουλγαρία στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, περίπου στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης ενώ ο 41χρονος βρισκόταν στον προαύλιο χώρο των φυλακών, ξαφνικά μια ομάδα ελλήνων κρατουμένων που τον αντιλήφθηκε τον έσπρωξε και επιχείρησε να τον ξυλοκοπήσει. Τότε προς «υπεράσπισή» του έσπευσαν αλβανοί κρατούμενοι και ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα εκ των οποίων δύο Ελληνες, ένας Αλβανός και ένας Πολωνός ο οποίος επιχείρησε να τους «χωρίσει». Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψαν στη φυλακή. 

Από την πλευρά τους στελέχη της φυλακής υποστηρίζουν ότι όλα είναι υπό διερεύνηση και μάλιστα για τον λόγο αυτόν χθες το πρωί μετέβη στον χώρο εισαγγελέας για να πάρει καταθέσεις από τους «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου και αυτόπτες μάρτυρες. Οπως έλεγαν, ο 41χρονος ο οποίος βρισκόταν στο προαύλιο μαζί με τους συγκρατούμενους δεν έχει κάποια τραύματα από κτυπήματα και ότι δεν έχει εξακριβωθεί αν η παρουσία του εκεί ήταν η αφορμή για τη συμπλοκή μεταξύ τουλάχιστον 70 κρατουμένων ή κάποιος άλλος λόγος. Διευκρίνιζαν επίσης πως ο 41χρονος δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Πάντως, συμπλήρωναν, ότι εφόσον διαπιστωθεί ότι η παρουσία του αποτελεί αιτία συμπλοκών δεν αποκλείεται να ζητηθεί η μεταφορά του σε άλλη φυλακή. 

Στην Αρκαδία δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι η συμπεριφορά των κρατουμένων θυμίζει εκείνην που επιφύλαξαν οι συγκρατούμενοι πριν από χρόνια στον 40χρονο Μανώλη Δουρή που είχε καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του εξάχρονου γιου του και ο οποίος είχε θέσει τέρμα στη ζωή του στις φυλακές Τρίπολης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου