Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αποφάσεις αλλαλούμ υπό το "φως της ημέρας". Ο Θεός να φυλλάει την Ελλάδα!


απο το ιστολόγιο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ  30/8/2010


του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν το γραφείο του πρωθυπουργού μιας χώρας, στα πλαίσια προσπαθειών που γίνονται υποτίθεται για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του, λαμβάνει απόφαση να προσλάβει έναν 25χρονο δικηγόρο, χωρίς πείρα και χωρίς να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και όταν το γραφείο αυτό, μετά την αποκάλυψη αυτής της προκλητικής και σκανδαλώδους ενέργειας, λαμβάνει απόφαση να 'αδειάσει' τον νεοπροσληφθέντα και να δέιξει την 'πόρτα' στην εισηγήτρια της πρόσληψης, τότε αναδεικνύονται δυο ζητήματα:

-Το ένα είναι ηθικό. Όποιος έλαβε την ευθύνη της απόφασης, εκείνος έπρεπε να 'πληρώσει' το κόστος και όχι ο προσληφθείς και η εισηγήτρια. Η μετάθεση ευθυνών είναι ότι χειρότερο και ανήθικο στην άσκηση εξουσίας.
-Το άλλο είναι βαθιά πολιτικό. Τη στιγμή που η Ελλάδα βουλειάζει ακριβώς λόγω των άθλιων πρακτικών που εφαρμόστηκαν και από τη Νέα Δημοκρατία αλλά κυρίως από το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80, στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, πρακτικές που διέλυσαν τη δημόσια διοίκηση, απορρύθμισαν το κράτος και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην καταστροφική πορεία της χώρας, η πρόσληψη του νεαρού άπειρου και αστράτευτου νομικού στο γραφείο του πρωθυπουργού, για μια υποτίθεται τόσο σοβαρή θέση, είναι ενδεικτική της σοβαρότητας του εγχειρήματος ενίσχυσης του γραφείου του πρωθυπουργού. Είναι επίσης ενδεικτική της απουσίας αξιοκρατικών διαδικασιών στον κύκλο του ίδιου του πρωθυπουργού, μια κατάσταση που εκ των πραγμάτων επηρεάζει το σύνολο της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος.
Τελικά, με τέτοια πράγματα που συμβαίνουν στο πιο κρίσιμο πόστο για τη διακυβέρνηση της χώρας, στο γραφείο του πρωθυπουργού, εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης που διέρχεται η χώρα, αυτό που μας μένει να πούμε είναι, Ο Θεός να φυλλάει την Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου