Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ


ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ , ΑΠΑΙΤΟΥΝ Ε.Ε & ΔΝΤ
Απο την Ημερησία  30/8/2010


Η Ουγγαρία «δεν μπορεί να αντέξει» την καθυστέρηση των προσπαθειών συρρίκνωσης του ελλείμματός της», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, Όλι Ρεν.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg, τα σχόλια του Επιτρόπου έρχονται προκειμένου να αποθαρρύνουν τον πρωθυπουργό της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν για οποιαδήποτε παρέκκλιση από το στόχο, προκειμένου να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.
«Σε μια περίοδο όπου οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ βρίσκονται σε τροχιά δημοσιονομικής ενοποίησης, η Ουγγαρία δεν μπορεί να παρεκκλίνει από αυτή», σχολίασε ο Ρεν σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία ουγγρική εφημερίδα Vasarnapi Hirek.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αντί να αυξάνει το έλλειμμα, η Ουγγαρία θα πρέπει να ακολουθήσει ηχηρή δημοσιονομική πολιτική, η οποία είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη».
Οι συνομιλίες μεταξύ της Ουγγαρίας, του ΔΝΤ και της ΕΕ έληξαν τον περασμένο μήνα, καθώς ο Όρμπαν αρνήθηκε να δεσμευτεί στο στόχο της προηγούμενης κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου