Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σε σκάφος που «τρώει» υπουργούς έκανε διακοπές ο Βενιζέλος...

από το Πρώτο Θέμα

Σεμνά και ….σκαφάτα

 
 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ… ΘΑΡΡΟΥΣ ΕΔΩΣΕ στη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών ο υπουργός Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Κόντρα στους υπόλοιπους συναδέλφους του υπουργούς, που τρέμουν τη λαϊκή οργή και δεν πλησιάζουν σκάφη ούτε στα καρνάγια, ο κ. Βενιζέλος απόλαυσε τις ομορφιές των Σποράδων πάνω σε ένα πολυτελές σκάφος, παρέα με φίλους και τη σύζυγό του, χωρίς να λογαριάζει τα ενδεχόμενα σχόλια σε περιόδους οικονομικής κρίσης. 


Το θάρρος του, μάλιστα, είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς δεν επέβαινε σε ένα απλό κότερο, αλλά σε ένα σκάφος… υπουργοφάγο, που έχει τελειώσει πολιτικά ήδη δύο υπουργούς. Η κατάρα των Uniesse έχει «χτυπήσει» στο παρελθόν τον κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη, οι οποίοι «συνελήφθησαν» να απολαμβάνουν τις διακοπές τους πάνω σε τέτοια σκαριά και γνώρισαν τη λαϊκή οργή και αποδοκιμασία. Στο τέλος, δε, βρέθηκαν εκτός πολιτικής…

Ανεπηρέαστος, πάντως, από τις περιπέτειες των προ- ηγουμένων, με δεδομένο ότι ο ίδιος άλλωστε δεν έχει προκαλέσει ποτέ σε θέματα πλουτισμού ή με τη δημόσια συμπεριφορά του, ο κ. Βενιζέλος ταξίδεψε με τη σύζυγό του, κυρία Βασιλική Μπακατσέλου, και την κόρη τους Ελβίνα την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου μέχρι τις Σποράδες.

Φιλοξενήθηκαν σε σπίτι οικογενειακών φίλων τους στη Σκόπελο. Ο υπουργός απέφυγε τις εμφανίσεις και αφιέρωσε όλο τον χρόνο του στην οικογένειά του και στην ολιγομελή παρέα του. Οσοι έχουν εξερευνήσει τις Σποράδες γνωρίζουν πως για να χαρεί κάποιος τις όμορφες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά χρειάζεται ένα φουσκωτό ή ένα σκάφος. Ο κ. Βενιζέλος έχει πάει αρκετές φορές σε αυτή τη γωνιά του Αιγαίου και έτσι αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση του
στενού οικογενειακού του φίλου.

Στην παραλία Μηλιές

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 7 Αυγούστου εμφανίστηκε στην παραλία Μηλιές της Αλοννήσου ένα επιβλητικό open σκάφος σε σπορ γραμμή, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων των λουομένων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί κοντά. Πάνω στο γιοτ τύ- που Uniesse επέβαινε και ο κ. Βενιζέλος με τη σύζυγο του και την κόρη τους, μαζί φυσικά με τους ιδιοκτήτες του σκάφους. Ντυμένος κάζουαλ, χαλαρός, με μαύρα γυαλιά και φανερά μαυρισμένος, ο υπουργός απολάμβανε τη βόλτα και τις ανέσεις του σκάφους και θαύμαζε το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Η παρέα έδεσε αρόδο στον μικρό κόλπο και με το tender κατέπλευσε στην παραλία. «Ο υπουργός έδειχνε χαλαρός, ευδιάθετος και συνομιλούσε με την παρέα του. Απόλαυσε τη θάλασσα για πολλή ώρα, ενώ συνεχώς στο πλευρό του ήταν η γυναίκα του και η κόρη του Ελβίνα», λέει κάτοικος της περιοχής που ήταν στην παραλία. Επειτα από δύο ώρες, αφού κάλεσαν από το κινητό μέλος του πληρώματος, επιβιβάστηκαν στο φουσκωτό και επέστρεψαν στο σκάφος.

Πληροφορίες φέρουν τον κ Βενιζέλο και την παρέα του, σχεδόν σε καθημερινή βάση
να «καταπίνουν» πολλά μίλια στη γύρω περιοχή, γνωρίζοντας τις φυσικές ομορφιές και τις αμέτρητες παραλίες των νησιών στις Σποράδες.

Από το Uniesse στην Ουρανούπολη Η επίσκεψη της οικογένειας Βενιζέλου στη Σκόπελο ήταν το πρώτο μέρος των φετινών διακοπών, αφού το πρόγραμμα περιελάμβανε και δεύτερο προορισμό, αυτόν της Χαλκιδικής. Κάθε χρόνο ο κ. Βενιζέλος -μαζί με την οικογένειά του- επισκέπτεται το «Eagles Palace Hotel&Spa»,
ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Ουρανούπολη. Πρόκειται για μια πολυτελή μονάδα με γκουρμέ κουζίνα και μοναδικές εγκαταστάσειυδροθεραπείας. Ο κ. Βενιζέλος διατηρεί μακροχρόνια φιλική σχέση και με τον ιδιοκτή- τη της ξενοδοχειακής μονάδας κ. Ντίνο Τορνεβούκα και έχει μείνει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο συγκρότημα την τελευταία οκταετία. Τα προηγούμενα καλοκαίρια, ο
υπουργός Αμυνας διέμενε σε απλά δωμάτια του ξενοδοχείου. Φέτος επέλεξε να κλείσει ένα μπανγκαλόου, επιδιώκοντας περισσότερη ιδιωτικότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια. Το καθημερινό του πρόγραμμα περιελάμβανε μπάνιο, φαγητό στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, ενώ λέγεται ότι με το σκάφος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου επισκέφτηκαν μικρούς κολπίσκους που είναι προσβάσιμοι μόνο από τη θάλασσα. Τα απογεύματα έκανε περιπάτους στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, ενώ κάποιοι τον είδαν να χαλαρώνει στις εντυπωσιακές πισίνες που διαθέτει η μονάδα.

Πάντα μαζί του ήταν η σύζυγός του με την κόρη τους, ενώ πολλά βράδια δειπνούσε με τον φίλο του κ. Τορνεβούκα. Στο «Eagles» η οικογένεια Βενιζέλου παρέμεινε μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Η επιστροφή Ο κ. Βενιζέλος γνώριζε πριν αποχωρήσει για τις καλοκαιρινές του διακοπές ότι στις 16 του μήνα έπρεπε να επιστρέψει στην Αθήνα. Αιτία, η επί σκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου και οι συναντήσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία. Την Τετάρτη, μάλιστα, ήταν και αυτός στον όμορφο Πόρο, στο γεύμα που παρέθεσαν ο πρωθυπουργός και η κυρία Αντα Παπανδρέου προς τιμήν του Ισραηλινού πρωθυπουργού και της κυρίας Σάρα Νετανιάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου