Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ποιός θάνατος είναι χειρότερος: από πείνα ή από πιστόλι Οικολόγε μου;


απο το ιστολόγιο "taxalia"  29/8/2010


Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν δυστυχώς, ακόμη, εκτροφεία γουνοφόρων ζώων (μιγκ, βιζον κλπ-γλυκύτατα τα άτιμα!). Θα θυμάστε ίσως την περυσινή "απελευθέρωση" χιλιάδων ζώων. Αν δεν θυμάστε την περυσινή, θα ακούσατε για τις δύο φετινές. Την Παρασκευή άγνωστοι απελευθέρωσαν 50.000 γουνοφόρα ζωάκια στην Καστοριά και χθες 2.000 στη Σιάτιστα.
Στην περιοχή λέγεται, ότι είναι ενέργειες Οικολογικών οργανώσεων, χωρίς να έχει αποδειχθεί κάτι, αφού η περυσινή υπόθεση ερευνάται ακόμη σε επίπεδο εγκληματολογικού της αστυνομίας.

Τα δεδομένα που δεν αμφισβητούνται είναι δύο:

1. Οι ιδιοκτήτες και παραγωγοί γούνας έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημία. Το ζήτημα δεν είναι τόσο εύκολο, όσο νομίζουν κάποιοι, που λένε "ε, ας μην εκτρέφουν γουνοφόρα ζώα". Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρουν άλλη δουλειά και οι δουλειές στη Δυτική Μακεδονία, δεν περισσεύουν. Οι μισοί Δυτικομακεδόνες είναι άνεργοι. Αν λείψουν τα "ματωμένα" χρήματα της γούνας, θα τρώνε ο ένας τον άλλον. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα!

2. Η "οικολογική διάσταση του θέματος". Τι σόι οικολόγος ή φιλόζωος μπορεί να είναι κάποιος όταν απελευθερώνει 50.000 ζώα, που έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να επιβιώσουν, παραπάνω από τρείς-έξη μέρες και θα πεθάνουν (όλα!) από τη δίψα αρχικά κι από την πείνα αργότερα;
Το επιχείρημα είναι "μα αφού θα τα σκοτώσουν με το ηλεκτρικό πιστόλι για τη γούνα τους". Ε, και; Επειδή κάποια στιγμή θα τα σκοτώσουν για τη γούνα τους, πρέπει να τα σκοτώσετε νωρίτερα με το μαρτυρικό θάνατο από δίψα; ή από χτύπημα αυτοκινήτου; ή από την πείνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου