Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αποφάσεις αλλαλούμ υπό το "φως της ημέρας". Ο Θεός να φυλλάει την Ελλάδα!


απο το ιστολόγιο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ  30/8/2010


του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν το γραφείο του πρωθυπουργού μιας χώρας, στα πλαίσια προσπαθειών που γίνονται υποτίθεται για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του, λαμβάνει απόφαση να προσλάβει έναν 25χρονο δικηγόρο, χωρίς πείρα και χωρίς να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και όταν το γραφείο αυτό, μετά την αποκάλυψη αυτής της προκλητικής και σκανδαλώδους ενέργειας, λαμβάνει απόφαση να 'αδειάσει' τον νεοπροσληφθέντα και να δέιξει την 'πόρτα' στην εισηγήτρια της πρόσληψης, τότε αναδεικνύονται δυο ζητήματα:

Θα δυσκολευτείτε λίγο με τα "ελληνικά" του, αλλά αξίζει να δείτε το video:



Ιδού και η πρέπουσα τιμωρία:

ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Αγρίεψε ο υποψήφιος Δήμαρχος στην Καλαμαριά, Χάρρυ Κλυνν (Βασίλης Τριανταφυλλίδης)




Σκληρότατη δήλωση του Χάρρυ Κλυνν:

"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ…
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ….
ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΔΡΑ!!!

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΕΥΤΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ» ΤΟΥ «ΣΟΛΙΑΛΙΣΜΟΥ» ΟΤΙ ...
ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ, ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΟΥΝ…
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΕΛΑΤΕ, ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Η δράση της λέσχης Bilderberg αρχίζει να ξεσκεπάζεται


από το ιστολόγιο antinews


Η διαβόητη λέσχη Bilderberg έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, μετά τη δημοσίευση άρθρου του Fidel Castro, στο οποίο προειδοποιεί πως η «…κλίκα αυτή έχει μετατραπεί σε ένα είδος παγκόσμιας κυβέρνησης, που ελέγχει όχι μόνο τη διεθνή πολιτική και οικονομία, αλλά ακόμη και τον πολιτισμό…».
Αυτό το διάστημα ζούμε μια παγκόσμια αφύπνιση για το θέμα της νέας τάξης πραγμάτων, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν τη πηγή της πραγματικής πολιτικής κυριαρχίας και το λόγο για τον οποίο ο πλανήτης μας οδηγείται προς την υποδούλωση και τη δικτατορία.
Ο Castro μιλάει για ένα σχέδιο «εγκατάστασης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης χωρίς σύνορα, που δεν θα δίνει λόγο σε κανέναν…». Αναφέρει ακόμη την άποψη ότι «η  σοσιαλιστική φιλοσοφική σχολή της Φραγκφούρτης συνεργάστηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του`50 με την οικογένειαRockefeller, έτσι ώστε να στρωθεί ο δρόμος για την επικράτηση της μουσικής ροκ, μέσω της οποίας θα ελέγχονται οι μάζες, καθώς αυτή  τις αποπροσανατολίζει από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές αδικίες».

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τα φιλέτα σε ιδιώτες


απο τα ΝΕΑ  30/8/2010

Σε ιδιώτες για μισό αιώνα παραχωρεί το Δημόσιο ακίνητα- φιλέτα χάριν των δημοσίων ελλειμμάτων. Ο κύβος ερρίφθη για δύο από τα 76 ακίνητα- χρυσάφι που συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους για διάστημα έως και 50 ετών.

Προετοιμασίες για πόλεμο στην Μέση Ανατολή;;;


απο το ιστολόγιο antinews  29/8/2010

Η US Defence Security Cooperation Agency (DSCA) ενημέρωσε το Κογκρέσο αρχές Αυγούστου ότι το Ισραήλ παρήγγειλε τεράστιες ποσότητες καυσίμων διαφόρων τύπων για στρατιωτικούς σκοπούς.
Η DSCA είναι τμήμα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ με αντικείμενο την παροχή οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης και εφοδιασμού με στρατιωτικό υλικό, εκπαίδευση και παροχή διαφόρων υπηρεσιών προς τους συμμάχους των ΗΠΑ, καθώς και προώθησης των σχέσεων μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων της συμμαχίας.
Πρόκειται για το καύσιμο JP-8, ανεφοδιασμού μαχητικών αεροσκαφών.
Η παραγγελία αυτή εγείρει εύλογα ορισμένα ερωτήματα, όπως:

Μαύρος χειµώνας

"Μέχρι νεωτέρας, η χώρα θα βυθίζεται στην ύφεση και θα γονατίζει από τους φόρους υπό τα χειροκροτήµατα του Ολι Ρεν"

απο τα ΝΕΑ  30/8/2010

ΜΑΖΙ ΜΕ το καλοκαίρι, τελειώνουν και τα ψέµατα. Οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες. Ο χειµώνας προαλείφεται µαύρος, ίσως ο πιο µαύρος χειµώνας των τελευταίων εξήντα χρόνων. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ µιλάµε, όλα τα οικονοµικά µεγέθη κινούνται στο κόκκινο. Η ανάπτυξη, ο πληθωρισµός, η ανεργία, το έλλειµµα, το χρέος – για να αναφερθώ µόνο στα πιο σηµαντικά. Μέσα σε έναν χρόνο, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερο σηµείο από αυτό στο οποίο ήταν πέρυσι, πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου.  

Οι ιδανικοί αυτόχειρες


απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  29/8/2010


Tου Κωστα Iορδανιδη
Η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι μάλλον καινοφανής. Δεν συγκροτείται από «πολιτικούς» με την παραδοσιακή έννοια της λέξεως, αφού απώλεσε την ικανότητα χειραγωγήσεως του αίσθηματος των μαζών, όπως επί δεκαετίες έπραττε το ΠΑΣΟΚ. Δεν συγκροτείται καν από «τεχνοκράτες», διότι αυτή η κατηγορία ατόμων μπορεί να λειτουργήσει όταν υπάρχει αξιόλογος μηχανισμός ελέγχου και διοικήσεως, που όμως δεν διαθέτει η Ελλάς.
Ως Αλεξανδρινοί σχολαστικοί, στερούμενοι κάθε δημιουργικότητος, τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβερνήσεως του κ. Παπανδρέου επέπεσαν επί του Μνημονίου που τους παρέδωσε η τρόικα. Και αντιμετωπίζουν με απάθεια όχι απλώς τις διαμαρτυρίες των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, που δεν διαθέτουν μέσον αποτελεσματικής πιέσεως, αλλά και τις προειδοποιήσεις της επιχειρηματικής κοινότητος, που είναι θεωρητικώς το πλέον δραστήριο και δημιουργικό τμήμα της κοινωνίας.
Εχει κανείς την αίσθηση, λοιπόν, ότι την οικονομική πολιτική διαχειρίζονται ιδανικοί αυτόχειρες. Αλλά επειδή ο χαρακτηρισμός μπορεί να ηχεί ποιητικά, θα ήταν σκόπιμο να επισημανθεί ότι στο πρακτικό επίπεδο δεν έχει υπάρξει ποτέ κυβέρνηση -με εξαίρεση την παρούσα- που να μη στήριξε την όποια πολιτική της σε κάποια παραγωγική ομάδα.

Ο αστράτευτος "σύμβουλος" πήρε και άλλους στον "λαιμό" του...

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ο...παρ'ολίγον "σύμβουλος"
Την παραίτησή της για λόγους ευθυξίας υπέβαλε η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού Γλυκερία Σιούτη.

Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας στο οποίο αναφερόταν ότι η κ. Σιούτη πρότεινε την πρόσληψη ενός 25χρονου νομικού, ως επιστημονικού συνεργάτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, παρότι πράγματι προτάθηκε από τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού και έγινε αποδεκτή η πρόσληψη του Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της, η διαδικασία πρόσληψής του δεν θα ολοκληρωθεί «για λόγους δεοντολογίας».

Μας ξαναπαίρνουν τα… μέτρα (παρά τις συνεχείς υποκριτικές διαψεύσεις)

απο το ιστολόγιο antinews

 
Δραματική υστέρηση των εσόδων και τον Αύγουστο, διαπιστώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, επισπεύδοντας τις αποφάσεις για νέα μέτρα – φωτιά. Αν και επισήμως η κυβέρνηση λέει ότι δε θα επιβάλλει άλλους άμεσους φόρους το 2010, εντούτοις, το μεγάλο “μαχαίρι” θα επισημοποιηθεί το Νοέμβριο, όταν τελειώσουν οι περιφερειακές εκλογές και η κυβέρνηση πιστέψει ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης να προχωρήσει. Εντός του Νοεμβρίου, λοιπόν, και με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα φανερωθούν οι βουλές του ΔΝΤ και τα “ναι” που έχει πει η κυβέρνηση.

Φυσικό αέριο πίσω από τον ξαφνικό έρωτα Ελλάδας και Ισραήλ


απο την ΗΜΕΡΗΣΙΑ  29/8/2010

Στο μεγάλο αυτό στρατηγικό παιχνίδι εμπλέκεται άμεσα η Κύπρος, καθώς τα νέα κοιτάσματα που ανακαλύπτονται γειτνιάζουν στην κυπριακή ΑΟΖ και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μένει αδιάφορη και η Ελλάδα, καθώς η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι θέλει να έχει λόγο στη χάραξη θαλάσσιων ζωνών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
 Κρίσιμες γεωστρατηγικές διαστάσεις έχει η αντιπαράθεση η οποία είναι σε εξέλιξη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με πρωταγωνιστές το Ισραήλ και την Τουρκία, καθώς δεν περιορίζεται πλέον μόνο στο Παλαιστινιακό ή στον ρόλο που διεκδικεί στον μουσουλμανικό κόσμο η Τουρκία, αλλά αφορά το ενδεχόμενο μικρές χώρες της περιοχής να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεράστια αποθέματα ενεργειακών πόρων.
Το ενδεχόμενο ενεργειακής απεξάρτησης του Ισραήλ με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που φαίνεται να υπάρχουν στον βυθό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του (ΑΟΖ), θα προσφέρει στρατηγικό πλεονέκτημα στο Τελ Αβίβ, το οποίο σήμερα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του καταφεύγοντας σε χώρες όπως η Νορβηγία ή το Μεξικό, καθώς είναι αποκλεισμένο από τις ενεργειακές πηγές των Αράβων.
Η κινητικότητα αυτή, οι συγκρούσεις και οι υπόγειοι ανταγωνισμοί, από την έκβαση των οποίων όμως διακυβεύονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, η πρόσβαση σε κρίσιμα αποθέματα ενέργειας αλλά και οι γεωστρατηγικές ισορροπίες στην ευαίσθητη Μέση Ανατολή έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στην προσέγγιση Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και στον ξαφνικό «έρωτα» Αθήνας- Τελ Αβίβ.

«Μαραθώνιος» 3 χρόνων για δοκιμαστική βολή των S-300

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ S-300 ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΤΩΡΑ ΕΠΙΑΣΕ Η "ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ" ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...

απο το ιστολόγιο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ  30/8/2010

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZeFwlhpXnAqLMnZ-o7h8sblWiwTsB4eOeU6i0vb7rvq7fxQBSgFGNJY2WO3eg7QM2U0fighFr3lvW0V-hhZPM5RYQAyjelgh3rP3Sx8o6Zdlh34vJMajl1BdFOkMwFDHshyphenhyphenAu8g7PDZM/s1600/as+S300.JPG
Κωλυσιεργία τριών ετών για την εκτέλεση βολής του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 στο Πεδίο Βολής της Κρήτης προκαλεί εκνευρισμό στην Κύπρο.
Η ανακίνηση της ιστορίας και του παρασκηνίου για τη μετεγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 από την Κύπρο στην Ελλάδα και τον -επί της ουσίας- παροπλισμό τους στην Κρήτη ξεκίνησε μετά την πληροφορία που μετέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της Κύπρου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκωσία, ότι το ΓΕΕΘΑ κωλυσιεργεί επί τρία χρόνια στην εκτέλεση βολής με τους S-300.

Αξιωματούχοι του Κογκρέσου στα Σκόπια με χορηγό τον Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής(Turkish Coalition of America)


απο το ιστολόγιο ΑΚΡΙΤΑΣ 

Δεκαοχτώ αξιωματούχοι του Κογκρέσου με έξοδα πληρωμένα από τον Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής(Turkish Coalition of America)  επισκέφτηκαν το κράτος των Σκοπίων αυτήν την εβδομάδα. Οργανωτής ήταν  η ακραία εθνικιστική οργάνωση Ενωμένη Σλαβο(μακεδονική) Διασπορά που έχει έδρα στην Ουάσιγκτον(http://umdiaspora.org/content/view/493/1/). Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν διάφορα μέρη και συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Τουρκικής Πρεσβείας στα Σκόπια ενώ έγιναν δεκτοί από τον ακροδεξιό προεδρο Ιβάνοφ. Οι στενές Τουρκοσκοπιανές σχέσεις συνεχίζονται εκτός συνόρων, με τις ομογενειακές οργανώσεις των δύο χωρών στις ΗΠΑ να προσπαθούν να επιρρεάσουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Μία από αυτές είναι και το ταξιδάκι των 18 Αμερικανών στα Σκόπια. 

Αλ Κάιντα: Έβγαλε λίστα θανάτου για εννέα άτομα


από το ιστολόγιο
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


Κοπεγχάγη.


Το πρώτο περιοδικό της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, στην αγγλική γλώσσα «INSPIRE», (παραθέτουμε το εξώφυλλό του) δημοσίευσε κατάλογο εννέα ατόμων που πρόκειται να δολοφονηθούν, επειδή χλεύασαν το ισλαμιστή προφήτη Μωάμεθ. Τρεις από αυτούς είναι Δανοί, γράφει η δανική εφημερίδα ‘Politiken’.


Στη λίστα θανάτου βρίσκεται ο σκιτσογράφος Κέρτ Βέστεργκαρντ, που σχεδίασε μια καρικατούρα του προφήτη με βόμβα στο τουρμπάνι καθώς οι Carsten Juste, Flemming Rose, που δημοσίευσαν μια καρικατούρα πριν πέντε χρόνια για το προφήτη Μωάμεθ.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ


ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ , ΑΠΑΙΤΟΥΝ Ε.Ε & ΔΝΤ
Απο την Ημερησία  30/8/2010


Η Ουγγαρία «δεν μπορεί να αντέξει» την καθυστέρηση των προσπαθειών συρρίκνωσης του ελλείμματός της», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, Όλι Ρεν.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg, τα σχόλια του Επιτρόπου έρχονται προκειμένου να αποθαρρύνουν τον πρωθυπουργό της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν για οποιαδήποτε παρέκκλιση από το στόχο, προκειμένου να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.
«Σε μια περίοδο όπου οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ βρίσκονται σε τροχιά δημοσιονομικής ενοποίησης, η Ουγγαρία δεν μπορεί να παρεκκλίνει από αυτή», σχολίασε ο Ρεν σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία ουγγρική εφημερίδα Vasarnapi Hirek.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αντί να αυξάνει το έλλειμμα, η Ουγγαρία θα πρέπει να ακολουθήσει ηχηρή δημοσιονομική πολιτική, η οποία είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη».
Οι συνομιλίες μεταξύ της Ουγγαρίας, του ΔΝΤ και της ΕΕ έληξαν τον περασμένο μήνα, καθώς ο Όρμπαν αρνήθηκε να δεσμευτεί στο στόχο της προηγούμενης κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του 2011.

Οργιάζουν οι συκοφάντες Σκοπιανοί εις βάρος της Ελλάδας

από την Ελεύθερη Ώρα



 

 
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο Σκοπιανό αμέσως μετά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου (για να μην υπάρξουν και εκλογικές απώλειες) και σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει παρασκηνιακά(!) στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο Κυριακάτικο κήρυγμά του αντιλαμβανόμενος που το πάει η Κυβέρνηση αποκάλυψε με στοιχεία τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος της Ελλάδας, που έχουν εξαπολύσει οι Σκοπιανοί, απαριθμώντας επιγραμματικά τα ασύστολα ψεύδη, διότι «είναι αδύνατον να αναλυθεί ένα κείμενο 120 σελίδων σε ένα κήρυγμα». 

Ποιός θάνατος είναι χειρότερος: από πείνα ή από πιστόλι Οικολόγε μου;


απο το ιστολόγιο "taxalia"  29/8/2010


Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν δυστυχώς, ακόμη, εκτροφεία γουνοφόρων ζώων (μιγκ, βιζον κλπ-γλυκύτατα τα άτιμα!). Θα θυμάστε ίσως την περυσινή "απελευθέρωση" χιλιάδων ζώων. Αν δεν θυμάστε την περυσινή, θα ακούσατε για τις δύο φετινές. Την Παρασκευή άγνωστοι απελευθέρωσαν 50.000 γουνοφόρα ζωάκια στην Καστοριά και χθες 2.000 στη Σιάτιστα.
Στην περιοχή λέγεται, ότι είναι ενέργειες Οικολογικών οργανώσεων, χωρίς να έχει αποδειχθεί κάτι, αφού η περυσινή υπόθεση ερευνάται ακόμη σε επίπεδο εγκληματολογικού της αστυνομίας.

Τα δεδομένα που δεν αμφισβητούνται είναι δύο:

Μας ζητούν μειώσεις όπλων αλλά γίνονται αστακοί


απο το ΠΟΝΤΙΚΙ  28/8/2010


thumb
Το... κλαδί ελιάς που μας στέλνουν οι Τούρκοι μέσω δηλώσεων του Ερντογάνκαι υπουργών του για μείωση εξοπλισμών σε Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη επι φυλακτικότητα από την Αθήνα. Δεν θα μπο ρούσε να γίνει αλλιώς με τις τουρκικές φρεγάτες να πλέουν ανοιχτά από το Σούνιο και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο να μην σταματάνε ούτε καν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ωστόσο η επιμονή των Τούρκων στη λογική των ακραίων προκλήσεων δεν είναι ο μοναδικός λόγος που έχει κάνει την ελληνική πλευρά να... κουμπώ νεται με τις προτάσεις της Άγκυρας. Η εξοπλι στική φρενίτιδαπου επικρατεί στη γειτονική χώρα ανατρέπει κάθε ισορροπία στο Αιγαίο, και αυτό δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί ούτε από τον... Δρούτσα, που όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να θεωρηθεί «τουρκοφάγος».

Πικρές αλήθειες για τους S-300


απο το ιστολόγιο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ 29/8/2010


Σύμφωνα με τον Γλαύκο Κληρίδη, κατά την τελευταία επί του θέματος συνάντηση των ηγεσιών Ελλάδας και Κύπρου στην Αθήνα, πριν από την απόφαση του Δεκεμβρίου του 1998, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξήγησε ότι ο στόχος των Αθηνών ήταν η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και της Κύπρου στην ΕΕ. Εάν γινόταν κρίση, οι στόχοι αυτοί θα τελούσαν εν κινδύνω και η Ελλάδα δεν είχε πρόθεση να εμπλακεί σε περιπέτειες. Συνεπώς, σε περίπτωση κρίσης δεν θα υπερασπιζόταν την Κύπρο. Εκ των πραγμάτων το «casus belli», που είχε τεθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ακυρωνόταν από τον Κώστα Σημίτη. 

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, για όσους είχαν ζήσει από κοντά τα γεγονότα και από αυτόπτες μάρτυρες, επισήμανε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα εγκατέλειπε την Κύπρο και ότι «θα έπαιρνε ο ίδιος την υπόθεση πάνω του». Όπως και έγινε. Το Δεκέμβριο του 1998, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέλαβε όλη την ευθύνη και οι S-300 εξορίστηκαν στην Κρήτη! 

Το εβραϊκό λόμπι θα στηρίξει την Ελλάδα

...και άλλα τέτοια παραμύθια για παιδάκια, σε συνέντευξη  του διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, στον Αθανάσιο Έλλις στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Παραθέτουμε το σημείο εκείνο που κατά τη γνώμη μας έχει και την μεγαλύτερη σημασία, καθώς είναι διαφωτιστικότατο:

Ερώτηση:  Η δραματική επιδείνωση των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων θα οδηγήσει στον τερματισμό της υποστήριξης που παρείχε η εβραϊκή κοινότητα στην Αγκυρα;



Απάντηση: Πολλοί στην εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής έχουν επανεξετάσει την παραδοσιακή υποστήριξη προς την Τουρκία, ενώ ελπίζουν ότι αυτή η φάση θα αποδειχθεί προσωρινή.

(Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_6455.html)

Σχόλια:
1. Όταν κάποιος εδώ στην Ελλάδα μιλούσε για "παραδοσιακή και σταθερή στήριξη των Ισραηλινών προς την Τουρκία", "βαφτιζόταν" εθνικιστής, φασίστας, χρυσαυγίτης κλπ κλπ. Να όμως που εδώ έχουμε πλήρη ΟΜΟΛΟΓΙΑ του πλέον υπεύθυνου εκ μέρους των Ισραηλινών.
2. Ενισχύεται αυτό που από την αρχή γράφουμε σε αυτό το blog, ότι δεν πρόκειται οι Ισραηλινοί να έρθουν σε πραγματική και μόνιμη ρήξη με την Τουρκία, κι ότι απλά θα μας χρησιμοποιήσουν  όσο μας χρειάζονται και μετά θα μας πουλήσουν με τον χειρότερο τρόπο.

Απολλώνιος








Πως το ΠΑΣΟΚ στήνει το νέο ολοκληρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης


απο το ιστολόγιο προεδρική  δημοκρατία     29/8/2010



Όπως έχουμε πει και σε άλλη παλαιότερη ανάρτησή μας, ήδη από 18-3-2010 (Γεννιέται το Νέο «Σύστημα ΠΑΣΟΚ»...), πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και γνώριζε πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της χώρας όσο ήταν στην αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια και σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις του από τότε με βάση την νέα διεθνιστική ιδεολογία του αρχηγού του. Γνώριζε λοιπόν πολύ καλά το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγείτο η χώρα. Όμως παρόλα αυτά πίεζε 
συνεχώς για εκλογές και έδινε αφειδώς υποσχέσεις για να αυξήσει τις πιθανότητες άνετης πλειοψηφίας, μιας και για νίκη δεν το συζητάμε. Αυτή ήταν εξασφαλισμένη.  

Σύμφωνα δε με τις διεθνιστικές θέσεις που εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου, τις οποίες προφανώς δεν απέκτησε ξαφνικά σήμερα, η χώρα δεν προορίζεται πλέον για μια δημοκρατική εθνικά αυτόνομη και αυθύπαρκτη οντότητα στο διεθνές πολιτικό στερέωμα, αλλά προορίζεται να παίξει το ρόλο μιας επαρχίας κάτω από την ηγεσία διεθνών οργανισμών και στα πλαίσια της νεοταξικής ιδεολογίας του διεθνώς κατευθυνόμενου καπιταλισμού.

Επομένως και σύμφωνα πάντα με αυτή τη θέση, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ιδεολογική συνέπεια, τόσο στην οικονομία όσο και στους θεσμούς του πολιτικού συστήματος, τους εξής δρόμους:

Μια ανάσα από το “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη"


από το ιστολόγιο Ινφογνώμων Πολιτικά 29/8/2010  (αναδημοσίευση απο την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)


Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο Σκοπιανό αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της “Μακεδονίας της Κυριακής”, Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει στο παρασκήνιο στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”.

Άλεξ Ρόντος: Ρυθμιστής εθνικών θεμάτων, alter ego του πρωθυπουργού


απο το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ  


Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της χώρας μας. 
Ο ρόλος του σε σειρά εξελίξεων που είτε δρομολογήθηκαν είτε ήδη δημιουργούνται στην ευρύτερη και όχι μόνο περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και στον Καύκασο κινείται μεταξύ μύθου και πραγματικότητας. 

Στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να εξοργίσει όσο κανένας άλλος τονΘόδωρο Πάγκαλο, αλλά και να σταθεί αιτία για την παραίτηση τον Ιανουάριο του 2002 του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, πρώην υφυπουργού Εξωτερικών στην 
κυβέρνηση Σημίτη
Ο λόγος για τον Άλεξ Ρόντο, χρισμένο με τον τίτλο του «πρέσβη εκ προσωπικοτήτων» και άνθρωπο που χαρακτηρίζεται ως «κλειδί» για μία σειρά από γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή και σχετίζονται άμεσα με τα συμφέροντα της χώρα μας. Από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το alter ego του κ. Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αφού ο πρωθυπουργός όχι μόνο τον συμβουλεύεται για πολλές από τις κινήσεις του, αλλά ενίοτε του αναθέτει αποστολές και ρόλο προπομπού, προετοιμάζοντας το έδαφος για συμφωνίες, οι οποίες άλλοτε καταλήγουν και άλλοτε όχι σε υπογραφή. 

Έχοντας θητεύσει ως μυστικοσύμβουλος πλάι στον πρωθυπουργό της Γεωργίας Σαακασβίλι, όταν ο τελευταίος είχε κηρύξει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας το 2007, αρκετοί ήταν οι «άσπονδοι φίλοι» του που τον «τοποθετούσαν» μεταξύ των άμεσα υπευθύνων για την ήττα, θεωρώντας ότι ήταν ο βασικός εισηγητής για το απονενοημένο βήμα του Γεωργιανού πρωθυπουργού να επιτεθεί στη ρωσική υπερδύναμη. 

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Απεβίωσε ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης, Αυγουστίνος Καντιώτης


απο ΤΟ ΒΗΜΑ  28/8/2010




Απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, και σε ηλικία 104 ετών, ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Αυγουστίνος Καντιώτης.

Κατά καιρούς ως μητροπολίτης, ο Καντιώτης πολέμησε το καρναβάλι ως θεσμό και τάχτηκε κατά εκπροσώπων του πολιτισμού.Το σκήνωμά του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις μέρες στη Μονή Αυγουστίνου στη Φλώρινα, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου το 1907. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1929. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1935 και πρεσβύτερος το 1942. Υπηρέτησε ως πρωτοσύγκελλος στη Μητρόπολη Αιτωλίας, ως στρατιωτικός ιερέας και ως ιεροκήρυκας στην Αθήνα.

Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας χειροτονήθηκε το 1965 και παραιτήθηκε το 2000, λόγω γείρατος.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Φλώρινας περίπου ένα μήνα, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο
.


Η αγκαλιά της μάνας ανέστησε το μωρό


απο ΤΟ ΒΗΜΑ 28/8/2010


Κανένας γιατρός και κανένα μηχάνημα δεν είναι σαν της μαμάς την αγκαλιά. Περίτρανη απόδειξη μια αυστραλή μητέρα η οποία επανέφερε στη ζωή το «νεκρό» μωρό της, που γεννήθηκε πρόωρα, ύστερα από δύο ώρες που το είχε στην αγκαλιά της. Οι γιατροί, δύσπιστοι στην αρχή, εξεπλάγησαν από το «θαύμα» το οποίο αυτή τη φορά δεν οφειλόταν ούτε στην ιατρική ούτε στις δικές τους ικανότητες. 

«Διώξε κι άλλους» λένε οι Γάλλοι στον Σαρκοζί

Ανησυχητικά θεωρεί η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων τα στοιχεία που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών εγκρίνει τις απελάσεις των Ρομά
Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 ΤΟ ΒΗΜΑ


ΠΑΡΙΣΙ Στήριξη στον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και στην κυβέρνησή του για τις ενέργειες κατά των Ρομά που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, προσφέρει η πλειοψηφία των γάλλων πολιτών. Σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Le Figaro», οι απελάσεις των Ρομά που δεν έχουν χαρτιά για νόμιμη παραμονή στη Γαλλία, εγκρίνονται από το 65% των πολιτών της. Επίσης, όπως αναφέρεται στη μελέτη του Ινστιτούτου Οpinionway, το 69% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι διάκειται ευνοϊκά στη διάλυση ορισμένων καταυλισμών των Ρομά. 

Η ενίσχυση της πολιτικής ασφάλειας που τέθηκε σε εφαρμογή στη διάρκεια του καλοκαιριού από τον γάλλο πρόεδρο, και ειδικότερα η εντατικοποίηση των απελάσεων στη Ρουμανία των Ρομά που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις από την αριστερή αντιπολίτευση, αλλά και ορισμένα τμήματα της Δεξιάς, καθώς και στο εξωτερικό. 

Η Γαλλία ωστόσο συνεχίζει τις απελάσεις. Επειτα από δύο σειρές πτήσεων την περασμένη εβδομάδα, δύο ειδικά ναυλωμένα αεροσκάφη που μετέφεραν 284 Ρομά από τη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία προσγειώθηκαν προχθές στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου. Συνολικώς από την αρχή του χρόνου έχουν απελαθεί από τη Γαλλία περισσότεροι από 8.000 Ρομά. Η μελέτη της Οpinionway διεξήχθη σε δείγμα 1.034 ατόμων από τις 24 ως τις 26 Αυγούστου. 

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CΕRD) επέκρινε χθες τη Γαλλία για την καταστολή των Ρομά και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να προσπαθήσει να ενσωματώσει τα μέλη της μεγαλύτερης εθνοτικής μειονότητας της ΕΕ, αντί να τα στέλνει πίσω στην Ανατολική Ευρώπη. 

Οι 18 ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες της CΕRD εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι μερικοί από τους εκατοντάδες Ρομά που μεταφέρθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες αεροπορικώς στη Ρουμανία, δεν είχαν πλήρως ενημερωθεί για τα δικαιώματά τους ούτε είχαν συγκατατεθεί ελεύθερα. Οι εμπειρογνώμονες κάλεσαν επίσης την κεντροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί να καταπολεμήσει την « ανησυχητική άνοδο του ρατσιστικού και ξενοφοβικού λόγου εκ μέρους μερικών πολιτικών ». Ως ρουμάνοι πολίτες οι Ρομά έχουν το δικαίωμα, βάσει του νόμου, να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά οφείλουν να αποδείξουν ότι εργάζονται σε μια χώρα προκειμένου να παραμείνουν σε αυτήν περισσότερο από τρεις μήνες. 


Φυλακές Τρίπολης Συμπλοκή αλβανών και ελλήνων κρατουμένων


απο ΤΟ ΒΗΜΑ  27/8/2010


Διάσταση απόψεων έχει προκύψει σχετικά με το τι προκάλεσε τη συμπλοκή προχθές το απόγευμα μεταξύ αλβανών και ελλήνων κρατουμένων στις φυλακές Τρίπολης, στις οποίες έχει μεταχθεί στο πλαίσιο της προφυλάκισής του ο 41χρονος από την Αλβανία ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη δολοφονία 11χρονης από τη Βουλγαρία στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ένα τραγούδι που τα λέει όλα

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ...

Ίμβρος-Βαρθολομαίος: Η φυγή των Ιμβρίων οφείλεται σε ενέργειες αντίθετες με το διεθνές δίκαιο


απο το ιστολογιο Ινφογνόμων Πολιτικά  26/8/2010


Με μια αγανακτισμένη απάντηση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου έληξε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορικό Υπόμνημα για την Ίμβρο» του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού που εκδόθηκε το 1845 και το οποίο ανατυπώθηκε φέτος σε τρεις γλώσσες. Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση ενός εκ των ομιλητών, του κ.Ερόλ Σαϊγκί, Τούρκου συνταξιούχου εκπαιδευτικού ο οποίος υπηρέτησε σε σχολεία της Ίμβρου.

Η καταστροφή του Ιράκ από την Αμερική


απο το ιστολόγιο antinews


Το Ιράκ σήμερα έχει ποσοστό ανεργίας μεταξύ 25-50%, ένα δυσλειτουργικό κοινοβούλιο, ασθένειες, επιδημία ψυχασθενειών, και ατέλειωτες περιοχές γεμάτες ερείπια. Η δολοφονία αθώων είναι καθημερινό φαινόμενο. Τι όλεθρος είναι αυτός που οι ΗΠΑ έσπειραν στη χώρα;
Η υπηρεσία UN-HABITAT του ΟΗΕ, δημοσίευσε πρόσφατα μια αναφορά 218 σελίδων με τίτλο Ηκατάσταση των Πόλεων του Κόσμου 2010-2011. Εμπεριέχει στατιστικά στοιχεία για διάφορες πόλεις του κόσμου και για τη δημογραφία τους. Ορίζει τους εξαθλιωμένους αστούς ως αυτούς που ζουν σε αστικά κέντρα χωρίς κάτι από τα παρακάτω: ανθεκτικά κτίσματα που να τους προστατεύουν από τα στοιχεία της φύσης, επαρκή χώρο, επαρκή πρόσβαση σε νερό, πρόσβαση σε συνθήκες υγιεινής, έλλειψη απειλής έξωσης.
Σαν να έγινε επίτηδες, μέσα σε αυτά τα στατιστικά είναι κρυμμένο ένα σοκαριστικό στοιχείο για τους αστικούς πληθυσμούς του Ιράκ. Τις περασμένες δεκαετίες, πριν από την αμερικανική εισβολή του 2003, το ποσοστό των αστών που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες ήταν κάτω από 20%. Σήμερα, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 53%. Στα 11 από τα 19 εκατομμύρια όσων Ιρακινών ζουν σε πόλεις. Το τελευταίο διάστημα, τα περισσότερα κράτη σημείωσαν πρόοδο όσον αφορά στους  εξαθλιωμένους τους πολίτες. Στο Ιράκ όμως, συνέβη το αντίθετο.

Το ίδρυμα Ροκφέλλερ οραματίζεται την «δικτατορία των ελίτ»


απο το ιστολόγιο antinews




Παγκόσμιες πανδημίες που σκοτώνουν εκατομμύρια, υποχρεωτικές καραντίνες, αστυνομικά σημεία ελέγχου, βιομετρικές ταυτότητες, και ένας κόσμος γεμάτος από κρατικούς ελέγχους. Δεν πρόκειται για κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για το όραμα του ιδρύματος Rockefeller σχετικά με το πώς θα είναι ο κόσμος μας σε 15-20 χρόνια από σήμερα, κάτω από μια νέα τάξη, ελεγχόμενος από μια ελίτ.
Ιδού ένα από τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον του πλανήτη, όπως τα περιγράφει η μελέτη του ιδρύματος Rockefeller με τίτλο «Σενάρια για το μέλλον της τεχνολογίας και της διεθνούς ανάπτυξης», που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Global Business Network.

Κατάντησαν την χώρα πρεζάκι !!!

από το ιστολόγιο antinews


Τα έσοδα του κράτους πέφτουν συνεχώς
Το spread επέστρεψε στα προ του Μνημονίου επίπεδα
Η φορολογία θα μαδήσει και τις τελευταίες αποταμιεύσεις του μέσου πολίτη
Η εγκληματικότητα θυμίζει Χάρλεμ στις εποχές δόξας τους
Η “ας την πούμε” κυβέρνηση ακόμα να προχωρήσει σε κάποια έστω και στοιχειώδη μέτρα ανάπτυξης
Οι Τούρκοι εξοπλίζονται με τρελούς ρυθμούς και το στρατιωτικό ισοζύγιο μέρα με την μέρα γέρνει δραματικά σε βάρος μας.
Η μόνη σημαντική είδηση στις ειδήσεις είναι αν θα μπορέσει η “κυβέρνηση” να βρει την δόση δανεικών του μηνός
Κατάντησαν την χώρα πρεζάκι που εκλιπαρεί στην γωνία για την δόση του.
Παν Παν

Οι Κουτοπόνηροι στην Εξουσία




Από το ιστολόγιο Cynical
Η κυβέρνηση θέλει να μάς περνιέται για πολύ έξυπνη, καταφερτζού και ικανή. Τρομάρα της! Δεν θ’ αναφερθώ σε κάθε στέλεχος χωριστά, αρχής γενομένης από τον αρχηγό της, γιατί εκεί θα παρεκτραπώ και θα κινδυνέψω να μου ξεφύγουν λέξεις απρεπείς. Ας την κρίνουμε μονάχα από τις ενέργειές της.
Επαίρεται για τη δραστική μείωση του δημοσίου ελλείμματος, ενώ θα έπρεπε να ντρέπεται για την κουτοπονηριά της, μιας και η μείωση προήλθε με μια μόνη κίνηση από τη σφαγή των αδυνάτων. Μια τέτοια πολιτική για να εφαρμοστεί δεν χρειάζεται ούτε καπατσοσύνη και οξυδέρκεια, ούτε περίπλοκους και λεπτεπίλεπτους χειρισμούς, παρά ξετσιπωσιά, ξεδιαντροπιά και ολίγη από την ψυχοσύνθεση του εκδοροσφαγέα. Οποιοσδήποτε αυτού του φυράματος μπορεί να το κάνει, ακόμα και ο πιο αστοιχείωτος. Κάθε γονιός που δεν θέλει το παιδί του να καταντήσει αλήτης, το δασκαλεύει από μικρό για δυο πράγματα: να μην επιτίθεται ποτέ από πίσω και ποτέ στους αδύνατους. Αυτή ήταν η βασική εκπαίδευση που δινόταν κυρίως στ’ αγόρια, ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν άντρες κι όχι αλήτες.
Η δεύτερη κίνηση μείωση του ελλείμματος ήταν η αναστολή των πληρωμών στους δικαιούχους, επιχειρήσεις και μη, όπως και η κατακράτηση της επιστροφής του ΦΠΑ. Δε λέω, πανέξυπνος και τούτος ο χειρισμός, αντάξιος για κατινίτσες της δεκάρας.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σύγκρουση F-16: Νεκρός ο τρίτος πιλότος - Χειρουργήθηκε ο δεύτερος

από το ιστοολόγιο DefenceNet



Στον αέρα συγκρούστηκαν πριν από λίγη ώρα (περί τις 14.00) δύο μαχητικά F-16, νοτιοδυτικά της Κρήτης κοντά στο Γαιδουρονήσι (νήσος Χρυσή).

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος της 340 Μοίρας "Αλεπού", F-16C Block 52+ και "D" αντίστοιχα. Πετούσαν σε τετράδα μαζί με άλλα τέσσερα αεροσκάφη της Μοίρας (2 εναντίον 4) και προσομοίωναν άσκηση διείσδυσης και αναχαίτισης. Η Μοίρα "Αλεπού" είναι ειδικευμένη σε νυκτερινές αποστολές κρούσης από χαμηλά ύψη με την χρήση του συστήματος στόχευσης και ναυτιλίας LANTIRN.

Τι δουλειά έχει η DLA Piper USA στο Μαξίμου ;

απο το ιστολόγιο Politis.gr


Η κυβέρνηση μαθαίνω ότι προσέλαβε και το νομικό γραφείοDLA Piper USA & International, ένα από τα 10 μεγαλύτερα γραφεία παγκοσμίως, ως νομικό σύμβουλο.

Γενικά στο Μαξίμου επικρατεί μια …. Βαβέλ συμβούλων , αλλά αυτή η εμμονή στην εν κρυπτώ συνεργασία με μεγάλα νομικά διεθνή (αμερικανικά στην ουσία) γραφεία, …..όπως να το κάνουμε προβληματίζει!
Έχει κάτι η κυβέρνηση για το οποίο …. ανησυχεί πολύ;
Ή να το θέσω διαφορετικά . Μήπως θα πρέπει ΕΜΕΙΣ να … ανησυχούμε πολύ;
Ερωτώ καθώς η DLA Piper USA & International είναι το επίσημο Lobby των Τούρκων στη Αμερική , και όλως τυχαίως (?) στην συγκεκριμένη νομική εταιρεία εργαζόταν ως ειδικός κυβερνητικών υποθέσεων -Government Affairs Specialist-(πριν αναλάβει την προεδρία) ο Μ. Koloski,  πρόεδρος στην περιβόητη Σκοπιανή οργάνωση United Macedonian Diaspora (ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ).
Την πιο ακραία και προκλητική πανίσχυρη οικονομικά και πολιτικά ομάδα Αμερικανών- Σκοπιανών που δρά συντονισμένα, επαγγελματικά προκλητικά και απροκάλυπτα στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία εναντίον της Ελλάδας.
Τυχαία όλα αυτά ; Δεν νομίζω !