Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Νεκροί δύο χειριστές της Αεροπορίας Στρατού από πτώση ελικοπτέρου ΑΗ-64DHΑ Apache

Strategyreport


 
Επιθετικό ελικόπτερο τύπου ΑΗ-64DHA Αpache του 2ου ΤΕΕΠ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στην Πάχη Μεγάρων λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο χειριστές της Αεροπορίας Στρατού. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το ελικοπτέρο παρουσίασε μηχανική βλάβη την ώρα που πετούσε στα 3.000 πόδια και πραγματοποίησε βαριά προσγείωση.

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν να τους απεγκλωβίσουν, αλλά όταν κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά ήταν ήδη αργά για τους δύο χειριστές. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος θα διερευνήσει Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΓΕΣ.

Πρόκειται για το δεύτερο τραγικό περιστατικό που πλήττει τον Ελληνικό Στρατό εντός 24 ωρών.

Χθες το βράδυ, φορτηγό πολιτικού τύπου επιχείρησε προσπέραση στρατιωτικής φάλαγγας της 71ης Αερομεταφερομένης Ταξιαρχίας που επέστρεφε στη Ρεντίνα από εκπαίδευση, επί της Εγνατίας Οδού, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με το τελευταίο συνοδευτικό όχημα τύπου M/S 290 GD. Τέσσερα από τα έξι στελέχη που επέβαιναν στο πίσω μέρος του στρατιωτικού οχήματος, εκσφενδονίστηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση με αποτέλεσμα το τραγικό θάνατο 32χρονου Επιλοχία ΕΜΘ και το τραυματισμό τριών ακόμα στελεχών του Αερομεταφερόμενου Λόχου Μηχανικού. Ο αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, οδηγός του φορτηγού έχει συλληφθεί.

Aιωνία τους η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου