Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Μαίνεται η "καινούργια" φωτιά στη Σάμο!

από το ιστολόγιο ο λόγος του πολίτη



 

Με την παρουσία του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Γιάννη Μαντή που έφτασε μόλις τώρα με Σούπερ Πούμα, 7 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα, 40 αυτοκίνητα με 130 άνδρες και 2 πεζοπόρα με 80 άνδρες από την Ελευσίνα και την Θεσσαλονίκη, μαίνεται η φωτιά στη Σάμο!




Τα μέτωπα είναι 2 όπου το μεν ένα είναι κοντά στους Βουρλιώτες (στο Κάστρο της Λουλούδας) και καίει δασική έκταση, ενώ το άλλο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Ρόκια με κατεύθυνση τους Μυτιληνιούς, χωρίς βέβαια να απειλείται το χωριό.
Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, αφού πνέουν στην περιοχή πολύ ισχυροί άνεμοι. 

Σχόλιο Ορέστη
Πριν απο λίγο καιρό η Σάμος ήταν και πάλι τυλιγμένη στις φλόγες, χθες τα μεσάνυχτα ( σημ.  κατα τη διάρκεια της νύχτας τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν), 5 εστίες φωτιάς, σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους,  προκάλεσαν ένα μέτωπο χιλιομέτρων το οποίο κατακαίει ότι ίσως είχε σωθεί από την πυρκαγιά που  κατέκαψε την περιοχή πριν από 10 χρόνια, και ότι είχε ξαναφυτρώσει μέσα σε αυτό το διάστημα.
Τα ερωτήματα πολλά, οι θεωρίες συνομωσίας αντιμετωπίζονται πλέον με μια διαφορετική ματιά και ο στρατηγός άνεμος είναι κάπου "εκεί"... ενώ εμείς "αλλού"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου