Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010




Σχόλιο Ορέστη,
Η ελευθερία της έκφρασης χάθηκε όταν χάσαμε την αγάπη μας για τον εαυτό μας, τον συνάνθρωπό μας τη φύση και την Πατρίδα  μας.  
Έτσι στο βωμό της πολιτικής και κοινωνικής διπλωματίας απαρνηθήκαμε την αλήθεια. Στην απαίτηση για κάθαρση και ειλικρίνεια επιλέξαμε να μην πληγώσουμε τους βιαστές της Δημοκρατίας μας. Στην ανάγκη για καθαρό αέρα πήραμε φίμωτρο και με αυτό κλείσαμε το στόμα μας και στερήσαμε τον εαυτό μας από την ευωδιά της Γης και τη μυρωδιά της φύσης μετά τη βροχή. 
Όμως αντί να ξεκινήσουμε την επανάστασή μας επιλέγουμε να σκοτώσουμε τον ρομαντισμό μας,  την καθαρότητα των πραγμάτων,  των ειδήσεων, της ίδιας μας της ψυχής. 
Ας συμπορευθούμε λοιπόν εμείς που μείναμε πίσω. Ας συμπορευθούμε με την κοινωνία που εμείς επιτρέπουμε να παρανομεί και να οκνηρεί στον πόλεμο της αλήθειας. Ας συμπορευθούμε με την απραξία και την διπλωματία της μη πρόκλησης αντιλόγου. 
Ας συμπορευθούμε με την διπλωματία η οποία μας κατάντησε να κάνουμε πόλεμο με τον εαυτό μας και με μόνα θύματα την ελεύθερη έκφραση και την αλήθεια.
Ας μη θίξουμε ποτέ ευθέως για να αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς και τη ρετσινιά του επαναστάτη, ας μη ξεφύγουμε απο το συνηθισμένο γιατί έτσι μπορεί να μπερδέψουμε το σύμπαν και να αρχίσει να γυρίζει ανάποδα..  
Ας βάλουμε και πάλι στο στόχαστρο και ας σκοτώσουμε και μείς τον Σωκράτη μέσα μας... για να μη στοχοποιηθούμε εμείς, γιατί κάποια μέρα μπορεί να βγάλει αλήθειες τις οποίες μπορεί να ακούσουμε πριν από τους άλλους πρώτα εμείς οι ίδιοι και τότε θα καταλάβουμε πως όσα ψάρια πάνε με το ρεύμα του ποταμού είναι ήδη νεκρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου