Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Αφγανιστάν: 52 νεκροί (άμαχοι πολίτες) από ρουκέτα του ΝΑΤΟ


απο την ΗΜΕΡΗΣΙΑ   26/7/2010


Οι  52 άμαχοι πολίτες, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά είναι τα θύματα από την  επίθεση με ρουκέτα που σημειώθηκε στην επαρχία Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν, την περασμένη Παρασκευή.

Οπως εξήγησε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, δυνάμεις του ΝΑΤΟ έριξαν τη ρουκέτα.
Σύμφωνα με έρευνα των μυστικών υπηρεσιών (NDS), ένα σπίτι στην περιοχή Σανγκίν της επαρχίας Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν, χτυπήθηκε από "μία ρουκέτα που έριξαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και η οποία προκάλεσε το θάνατο 52 πολιτών, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αφγανική προεδρία.
 «Ο πρόεδρος απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζητά από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εφαρμόσουν όλα τα πιθανά μέτρα για να αποφευχθούν τα πλήγματα εναντίον πολιτών κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων», αναφέρει η ανακοίνωση. 
Η ρουκέτα ερίγθη στην κατοικία αυτή όπου είχαν καταφύγει οι πολίτες για να αποφύγουν τις μάχες μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Εκπρόσωπος της ISAF δήλωσε την Κυριακή ότι η ΝΑΤΟϊκή δύναμη έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες που υπάρχουν για το περιστατικό και ότι διεξάγει έρευνα. Ο ίδιος δεν σχολίασε περαιτέρω.

1 σχόλιο:

  1. 26/7/2010

    Βαγδάτη, Ιράκ
    Περισσότεροι από 20 Σιίτες προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στη Κερμπάλα στο Ιράκ από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

    Δεκάδες άλλοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία.

    Τα οχήματα βρίσκονταν στο δρόμο που συνδέει τη Κερμπάλα με την επίσης ιερή πόλη Νατζάφ.

    Οι προσκυνητές μετέβαιναν στη πόλη για την ετήσια θρησκευτική εορτή όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη πιστών.

    Παρά τη μείωση των επιπέδων βίας στο Ιράκ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι επιθέσεις αυτοκτονίας κατά πιστών δεν λείπουν, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων κάθε φορά ατόμων.

    Σε μία άλλη εξέλιξη βομβιστής αυτοκτονίας στη Βαγδάτη προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων κατά τη διάρκεια επίθεσης κοντά στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Al-Arabiya. Σκοτώθηκαν ένας οδοκαθαριστής και τρεις φύλακες, αν και κατά τις Αρχές τα θύματα ήταν έξι και οι τραυματίες είκοσι.

    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

    ΑπάντησηΔιαγραφή