Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ : ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

από το ιστολόγιο ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ

 
Παρακολουθώ καθημερινώς την αγωνιώδη προσπάθεια των αυτοαποκαλουμένων δημοσιογράφων να σώσουν την χώρα μας από την οικονομική καταστροφή.
Όμως δύο κανάλια αξίζουν το βάρος και την εγκυρότητα της ενημέρωσης των δελτίων ειδήσεών τους, σε χρυσάφι. Εκεί στο MEGA και στο ALTER οι έγκριτοι, αδέσμευτοι, έγκυροι αλλά πάνω απ’ όλα έντιμοι δημοσιογράφοι, κύριοι Χασαπόπουλος, Καψής, Χατζηνικολάου, Κώνστας και οι κυρίες Τρέμη, Μακρή κλπ, δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους στον υπέρ της οικονομίας μας, αγώνα, άξιος ο μισθός τους. 
Μαστιγώνουν αλύπητα κάθε εκπρόσωπο κλάδου που απεργεί, με τελευταίο θύμα τους τον πρόεδρο των μεταφορέων κ. Τζωρτζάτο. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες από τις διεκδικήσεις των μεταφορέων, αλλά και να εγνώριζα δεν επρόκειτο να ασχοληθώ με αυτές. Σκοπός μου είναι να επισημάνω το έλλειμμα ήθους, ηθικής, εγκυρότητας και αξιοπιστίας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, με έντονο τρόπο και στην ενημέρωση. 
 
 
Θυμάμαι στις «μαύρες ημέρες της επάρατης δεξιάς», δημοσιογράφους να στηρίζουν με προκλητικό τρόπο τα αιτήματα όλων των απεργών. Θυμάμαι στις «ημέρες της πεντάχρονης καταστροφικής διακυβέρνησης Καραμανλή», τους ίδιους δημοσιογράφους να ερωτούν με αγωνία διάφορους «ανυπόταχτους» συνδικαλιστές : «εκτός από την απεργία, θα προχωρήσετε και σε άλλες μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων;», ενώ παράλληλα χαστούκιζαν κάθε βουλευτή ἤ υπουργό της τότε κυβερνήσεως, ακόμα και τον καφετζή της Ρηγίλλης, που είχαν την ατυχή έμπνευση να εμφανιστούν σε κάποιο τηλεπαράθυρο. Θυμάμαι στις ημέρες «της χειρότερης κυβέρνησης που είχε ό τόπος από συστάσεως Ελληνικού κράτους», τους ίδιους δημοσιογράφους να βάζουν τα κορμιά τους μπροστά από τα «τάνκς» της ενδεχόμενης επιστράτευσης, ώστε να προστατεύσουν τους εργαζομένους και τους συνδικαλιστές από την «κυβερνητική λαίλαπα». 
 
Και ξαφνικά από το Οκτώβριο του 2009 όλα άλλαξαν. Με την παλινόρθωση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα, τα Μ.Μ.Ε. ανέλαβαν και επισήμως την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Οι εκπρόσωποι διαφόρων κλάδων εργαζομένων έγιναν σάκοι του μποξ. Μετατράπηκαν ως δια μαγείας σε «καταστροφείς της οικονομίας», «υπονομευτές του τιτάνιου έργου της κυβέρνησης Παπανδρέου» και άλλα τέτοια ευτράπελα. Για παράδειγμα, η επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών που αποφάσισε η κυβέρνηση πριν λίγο, κρίθηκε από τους δημοσιογράφους και ορισμένα δελτία ειδήσεων ως «αναγκαία εν όψει των κρισίμων στιγμών που διέρχεται το Έθνος». Αχ, αυτές οι κρίσιμες στιγμές που επικαλούνται κατά καιρούς οι διάφοροι επίδοξοι «σωτήρες» της Ελλάδος. Είχαν πάντα ως κατάληξη εθνικές καταστροφές. Ας το γνωρίζουν καλά αυτό οι σημερινοί σωτήρες αλλά και τα υποζύγιά τους στον χώρο των Μ.Μ.Ε.
Τραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου