Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Δύο χρόνια μετά τα Δεκεμβριανά: "Είχαν προτείνει επέμβαση του Στρατού"

 
από το ιστολόγιο DefenceNet
 
 
 
 Δύο χρόνια μετά τα Δεκεμβριανά που άλλαξαν την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας και την οδήγησαν 18 μήνες μετά στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της, ένα από τα σημαντικότερα ρεπορτάζ του defencenet.gr στην πεντάχρονη πορεία του, η πιθανότητα επέμβασης στρατιωτικών δυνάμεων και η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης (στρατιωτικός νόμος), επιβεβαιώνεται από δηλώσεις ενός εκ των κυρίων υπευθύνων εκείνου του όργιου χάους που έσπρωξε την χώρα στην πιο δύσκολη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο τότε υπουργός μιλώντας τώρα στην κρατική τηλεόραση στην εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου με θέμα τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα όσα ακολούθησαν, παραδέχεται ότι κάποιοι είχαν προτείνει την επιβολή στρατιωτικού νόμου! Η αντίδραση είχε έρθει από την ίδια την τότε στρατιωτική ηγεσία και ειδικά τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ.Γράψα. Εδώ βέβαια καταδεικνύεται για πρώτη φορά δημοσίως ότι υπήρξε ενός είδους "πολιτική ανυπακοή" στις Ένοπλες Δυνάμεις να επέμβουν...


Τώρα, δύο χρόνια μετά από εκείνο το ρεπορτάζ του defencenet.gr, το μοναδικό που γράφτηκε για το θέμα την αποφράδα νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου 2008, μπορούμε να αποκαλύψουμε όχι βέβαια την πηγή που μας είχε μεταδώσει τις πληροφορίες, αλλά την φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο ανώτατος αξιωματικός όταν μας ενημέρωνε σχετικά: «Ναι, μας ζήτησαν επέμβαση, αλλά οι μαλ...κες πέθαναν. Ας βρούν αλλού κορόϊδα»

Ακουλουθούν τα δύο δημοσιεύματα-ντοκουμέντα εκείνης της νύχτας τα οποία μπορείτε να βρείτε και στην ενότητα «Aσφάλεια-Δημόσια Τάξη» στις 8 Δεκεμβρίου 2008, του site:



"Χάος στη χώρα - Διαψεύδεται η επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεων - Αλλοδαποί στις συγκρούσεις (ανανέωση)


08-12-2008 20:46:02

Την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη καιγόταν. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Διαψεύδονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι πληροφορίες που ήθελαν τις Ένοπλες Δυνάμεις να τίθενται σε κατάσταση, τουλάχιστον μερικής επιφυλακής, για να αντιμετωπιστεί το κύμα βίας που σαρώνει όλη την χώρα. "Δεν έχει εκδοθεί καμία τέτοια διαταγή" διαβεβαίωσε το defencenet.gr, ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ. Ωστόσο πληροφορίες που υπάρχουν στην διάθεσή μας αναφέρουν ότι "Τουλάχιστον προφορικά, έχουν ενημερωθεί οι διοικητές μονάδων, όπως του Μεγάλου Πεύκου όπου εδρεύουν οι ειδικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα".

Την ίδια στιγμή οι κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει το κέντρο της Αθήνας και οι μόνες περιοχές που ελέγχονται από την Αστυνομία, είναι το Μέγαρο Μαξίμου και το Κοινοβούλιο. Μάλιστα θεωρείται βέβαιο ότι πολλοί από αυτούς ήδη οπλοφορούν με σπαθιά, αφού έχει λεηλατηθεί σχετικό κατάστημα του κέντρου. Πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι πολίτες (στον ΟΤΕ Εξαρχείων είναι εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 15 άτομα από εκατό κουκουλοφόρους που έχουν εισβάλει στο κτίριο) από εξτρεμιστές και την φωτιά στην οποία έχουν παραδοθεί πολλά κτίρια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεκάδες αλλοδαποί έχουν ενωθεί με τους κουκουλοφόρους και λεηλατούν όλη την περιοχή από την Ομόνια μέχρι το Κολωνάκι.

Στην Θεσσαλονίκη οι κουκουλοφόροι έκαψαν το αστυνομικό τμήμα Συκεών και έχουμε τραυματίες αστυνομικούς με έναν αστυνομικό να έχουν ακρωτηριαστεί τα δάκτυλά του. Στην Πάτρα είχε καταληφθεί ο τηλεοπτικός σταθμός "Super B", στην Θεσσαλονίκη έχει καεί ολόκληρη η Τσιμισκή και στο εξωτερικό, είτε έχουν καταληφθεί, είτε πολιορκούνται οι κυριότερες πρεσβείες μας, Στα Ιωάννινα και στο Ηράκλειο έχουν καεί καταστήματα και κτίρια και γενικά η χώρα έχει παραδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου χάος, το οποίο μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι..."




Και το δεύτερο δημοσίευμα της 8ης Δεκεμβρίου 2008, 33 λεπτά αργότερα:




"Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για Καραμανλή


08-12-2008 21:18:09


Ολα τα πολιτικά ενδεχόμενα μελετά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr. Από προκήρυξη άμεσα πρόωρων εκλογών, μέχρι την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στις 09:00 το πρωϊ ο πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και εν συνεχεία θα σuναντήσει έναν-έναν τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η θύελλα της βίας που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη την χώρα (οι εξτρεμιστές στην Αθήνα ξεπέρασαν τις 5000 και αιφνιδίασαν με τον όγκο τους τις αστυνομικές αρχές) και έχει επεκταθεί στις ελληνικές πρεσβείες του εξωτερικού, μόνο τυχαία δεν θεωρείται, καθώς εδώ και αρκετές εβδομάδες υπήρχαν πληροφορίες στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι "Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου είναι πιθανόν να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αποδόμησης της έννομης τάξης". Μάλιστα μία πηγή που εδρεύει σε δυτική πρωτεύουσα είχε προσδιορίσει με ακρίβεια ότι στο διάστημα "πριν τις 15 Δεκεμβρίου αναζητείτο παράθυρο ευκαιρίας για την έναρξη της επιχείρησης".

Οι αρχές είχαν προσανατολιστεί στην πορεία του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου, αλλά τελικά η καταιγίδα ξέσπασε τρεις εβδομάδες αργότερα από ένα τυχαίο γεγονός.

Σε σχετική εκπομπή του ΣΚΑΪ το απόγευμα οι Παπαχελάς-Παπαδημητρίου, έκαναν σαφή αναφορά σε ξένες υπηρεσίες που δρουν στα Εξάρχεια, ενώ εμείς υπενθυμίζουμε ότι προσφιλής χώρος δραστηριοποίησης της Βάλερι Πέϊν, της πράκτορας της CIA, που αποκαλύφθηκε σε σχετική συνωμοσία στην Ουάσιγκτον, κατά δική της ομολογία, ήταν τα Εξάρχεια..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου