Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ερίκ Καντονά: «Σκοτώστε τις τράπεζες»




«Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών» υποστηρίζει ο Ερίκ Καντονά σε βίντεο που ανέβηκε, αρχικά, στο YouTube και από αυτό, σε εκατοντάδες ιστοσελίδες, στο διαδίκτυο. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής κάνει έκκληση σε όλους του πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
"Για να μιλήσουμε για επανάσταση, δεν θα πάρουμε τα όπλα, δεν θα σκοτώσουμε ανθρώπους. Μπορούμε να κάνουμε κάτι απλό. Αν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει γιατί είναι δομημένο πάνω στη δύναμη των τραπεζών", εξηγεί ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 44 ετών. 

"Αντί να βγεις στους δρόμους και να διανύσεις χιλιόμετρα για να διαμαρτυρηθείς, πήγαινε στην τράπεζά σου και απόσυρε τις καταθέσεις σου", προτείνει ο Καντονά. 
Το βίντεο, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Presse Ocean, στις 6 Οκτωβρίου, έχει υπότιτλους σε πολλές γλώσσες και μέχρι στιγμής το έχουν δει δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. 
"Αν υπάρξουν 20 εκατομμύρια άνθρωποι που αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει χωρίς όπλα, χωρίς αίμα, τίποτα", υπογράμμισε. 
 
"Τρία εκατομμύρια, δέκα εκατομμύρια και τότε θα υπάρξει πραγματική απειλή. Και τότε θα γίνει η πραγματική επανάσταση. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών", πρόσθεσε ο Καντονά. 
 
Περίπου 12.000 άνθρωποι δηλώνουν, σε μία σελίδα δικτύου κοινωνική δικτύωσης, ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση με τον τίτλο: "Επανάσταση! Στις 7 Δεκεμβρίου θα αποσύρουμε όλοι τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου