Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο και… στην Τουρκία ο Μπουτάρης


απο την Μακεδονία


«Έλληνας δήμαρχος θα φτιάξει τουρκικό μνημείο στη Θεσσαλονίκη» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Hurriyett», η οποία αναφέρεται χωρίς σχόλια στη συνέντευξη του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως προτίθεται να φτιάξει ένα μνημείο για το κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Ελευθερίας, από όπου ξεκίνησε η επανάσταση των Νεότουρκων, καθώς και μνημείο για τους Εβραίους που ζούσαν κάποτε στην πόλη.
Ενδιαφέροντα είναι τα σχόλια αναγνωστών στην ιστοσελίδα της «Hurriyet».
Κάποια αναφέρονται στην ιστορία των Βαλκανίων και στην κοινή καταγωγή των ανθρώπων που σκόρπισαν βίαια από τις πατρογονικές εστίες τους, όπως επισημαίνει η υπογράφουσα Ζλάτα.
Κάποιοι κρίνουν ενδιαφέρουσα την πρόταση, που μπορεί να οδηγήσει και την άλλη πλευρά να αναγνωρίσει τις διώξεις εναντίον των Ελλήνων στα μέσα του περασμένου αιώνα.
Από την πλευρά του ο Ντενίζ από τη Βοστόνη θυμάται πως, όταν ήταν 17 χρόνων, επισκέφθηκε με τους γονείς του τη Θεσσαλονίκη, για να γνωρίσει το μέρος όπου γεννήθηκε ο παππούς του. Όπως περιγράφει, υπήρχαν κάποιοι γέροντες που τον θυμόνταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου