Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Έπεσε και το δεύτερο "γουρουνάκι"



του system failure

Έπεσε τελικά και η Ιρλανδία. Σειρά έχουν η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά καθώς φαίνεται ότι οι μέρες του Μπερλουσκόνι είναι μετρημένες. Ας τολμήσω μια πρόβλεψη: αν την 14η Δεκεμβρίου η κυβέρνησή του δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και παραιτηθεί, τότε η Ιταλία θα έρθει πιο γρήγορα από τους άλλους στην «αγκαλιά» του μηχανισμού στήριξης. Κάτι μου λέει ότι ο «αρχιμαφιόζος» της Ιταλίας γνωρίζει πολύ καλά ότι θα φάει πόρτα, γι'αυτό και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να αποσυρθεί διακριτικά, να βγει στην επιφάνεια το μαγείρεμα του ελλείματος αλά JP Morgan, (κάτι ανάλογο με το μαγείρεμα της Ελλάδας αλά Goldman Sachs), και να αλωθεί και η Ιταλία σε χρόνο ρεκόρ από την περιβόητη πλέον τρόϊκα και τα παρελκόμενα συμφέροντα. Ο καπιταλιστής «αρχιμαφιόζος» γνωρίζει πολύ καλά τα κόλπα του τραπεζικού λόμπι.


Η μεθοδευμένη πλέον διάσωση των προβληματικών οικονομιών της ευρωζώνης, φαίνεται τελικά ότι δεν αφορά τόσο την θεωρία ντόμινο που έχει να κάνει με την διάχυση τις κρίσης σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά με μια άλλη θεωρία ελεγχόμενου ντόμινο που παρασύρει μεθοδευμένα μία μία τις οικονομίες των αποκαλούμενων PIIGS στις οποίες ανήκουν επίσης η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Αν και ομολογουμένως αυτές οι χώρες υποτίθεται ότι έχουν παρόμοια δημοσιονομικά προβλήματα με αυτά των υπόλοιπων PIIGS (Ελλάδα, Ιρλανδία), καλούνται να συνδράμουν στον μηχανισμό στήριξης με ανάλογα ποσά! Είναι λοιπόν μαθηματικά βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν και αυτές στον ίδιο μηχανισμό!
 
Όλα αυτά βέβαια καταλήγουν στο πλιάτσικο των διεθνών τραπεζών σε κρατικές περιουσίες, καθώς ο τελευταίος θύλακας αντίστασης των κρατών απέναντι στους διεθνείς δανειστές-τοκογλύφους, που απαγόρευε την εφαρμογή εμπράγματων ασφαλειών (δηλαδή διάθεσης  κρατικής περιουσίας) για την αποπληρωμή χρέους, φαίνεται να κατατροπώνεται, και η ολοκληρωτική νίκη του διεθνούς τραπεζικού καρτέλ φαίνεται να είναι σχεδόν σίγουρη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 21/11 του Τύπου της Κυριακής, η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά την απαίτηση της τρόϊκας για παραχώρηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της χώρας σε ιδιώτες με εξευτελιστικούς όρους.

Και έπεται βέβαια συνέχεια…

system failure

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου