Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Αλβανοί Κοσσυφοπεδίου βγάζουν διαβατήρια στην Αλβανία

από το ιστολόγιο Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


Κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Κοσσυφοπεδίου δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ένας αριθμός πολιτών του Κοσσυφοπεδίου να κατέφυγε στην Αλβανία για έκδοση διαβατηρίων, μετά την προσχώρηση της χώρας αυτής στη Συνθήκη Σένγκεν.


Όπως ανακοίνωσε η αλβανική πρεσβεία στην Πρίστινα, υπάρχουν οκτώ κριτήρια τα οποία πρέπει να


πληρούνται ώστε να αποκτήσουν οι αλλοδαποί, αλβανικά διαβατήρια με βασικότερο τη διαμονή στην Αλβανία μιας πενταετίας και ειδικά για τους πολίτες του Κοσσόβου ,τουλάχιστον μια τριετία, από τα πέντε που ίσχυαν.


Ο υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Μπεσίμ Μπεκάι, φέρεται να δήλωσε ότι η ιστορία έχει δείξει ότι μετά την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας με τη Σερβία, ορισμένοι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, έβγαλαν διαβατήρια στη Σερβία και το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία.


«Υπήρχε ένα κοινό μυστικό, αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι, οι πολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη Σερβία να βγάλουν βιομετρικά διαβατήρια», είπε.


Σύμφωνα με τον Μπεκάι, υπήρξαν περιπτώσεις που πολίτες του Κοσσυφοπεδίου θα έχουν εικονική εγγραφή στη Σερβία με σκοπό να λάβουν σερβικά διαβατήρια ώστε να διακινούνται σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


«Αυτό αποδεικνύει ότι κάθε μπλοκ που γίνεται, δημιουργεί ευκαιρίες και εναλλακτικές διαδρομές και αυτό το συναντάμε καθημερινά», είπε ο υπουργός Μπεκάι του Κοσσυφοπεδίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου