Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Νέος κατασκοπευτικός δορυφόρος των ΗΠΑ «είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου»

απο το in.gr




Ο δορυφόρος που εκτόξευσε την Κυριακή η αμερικανική πολεμική αεροπορία είναι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ο μεγαλύτερος δορυφόρος που έχει τεθεί ποτέ σε τροχιά, σχεδιασμένος να υποκλέπτει εχθρικές επικοινωνίες.

Ο δορυφόρος της Εθνικής Υπηρεσίας Αναγνωρίσεων (NRO, μία από τις 16 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ) εκτοξεύτηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ με πυραυλοφορέα Delta IV Heavy.

Η υπηρεσία δεν αποκάλυψε πληροφορίες για το φορτίο του πυραύλου, σύμφωνα όμως με το BBC πρόκειται πιθανότατα για τον γιγάντιο κατασκοπευτικό δορυφόρο NROL-32.

Αμερικανικά μέσα εικάζουν ότι η κεραία με την οποία ο δορυφόρος θα παρακολουθεί τις εχθρικές επικοινωνίες, ένα «πιάτο» κατασκευασμένο από μεταλλικό πλέγμα, θα είναι μεγαλύτερη από την γιγάντια κεραία των 22 μέτρων που ανέπτυξε την περασμένη εβδομάδα ο δορυφόρος τηλεπικοινωνιών Skyterra-1.

Ο βαρύτερος εμπορικός δορυφόρος που έχει τεθεί μέχρι σήμερα σε τροχιά είναι ο δορυφόρος τηλεπικοινωνιών Terrestar-1, με βάρος επτά τόνων.

O πυραυλοφορέας «βαρέων βαρών» Delta IV Heavy αναπτύχθηκε από τη Boeing ειδικά για την αμερικανική πολεμική αεροπορία. Καθένας από τους τρεις κύριους κινητήρες του καταναλώνει έναν τόνο καυσίμου το δευτερόλεπτο και προσφέρει ωστική δύναμη 295.000 κιλών κατά τη φάση της απογείωσης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου