Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ανγκελα Μέρκελ Αμετακίνητη στη θέση της για το ρόλο των ιδιωτών επενδυτών

Στη λύση για "ελεγχόμενη αναδιάρθρωση" του χρέους που προτείνει η Μέρκελ, αυτός που αντιδρά περισσότερο είναι ο ...Πρωθυπουργός μας!! Αρνείται να σβηστεί μέρος του χρέους μας και προτιμά να το πληρώσει ολόκληρο ο έλληνας συνταξιούχος και μισθωτός και όχι οι διεθνείς τραπεζίτες!!!    Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί τελικά ο κ.Παπανδρέου?           Απολλώνιος


Αμετακίνητη στις θέσεις της, όσον αφορά τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, εμφανίστηκε σήμερα, για άλλη μία φορά και την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιρλανδίας Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΔΝΤ, εξελίσσονται πυρετωδώς, η γερμανίδα Καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε επενδυτές στο Βερολίνο, η κυρία Μέρκελ υποστήριξε σήμερα ότι είναι ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης για τη ζώνη του ευρώ όταν εκπνεύσει το 2013 το σημερινό ταμείο στήριξης ύψους 750 δισ. ευρώ.
Η γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε τη θέση ότι το προσφερόμενο «δίχτυ ασφαλείας» πρέπει να περιλαμβάνει διατάξεις βάσει των οποίων το ρίσκο θα αναλαμβάνεται και από τους επενδυτές και όχι μόνο από τους φορολογουμένους.
Η γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε μάλιστα ότι έχει «εμπλακεί σε μία μάχη με τις αγορές προκειμένου να αναγκάσει τους επενδυτές να αναλαμβάνουν μέρος του κινδύνου σε μελλοντικές κρίσεις χρέους της ευρωζώνης».
«Είναι αλήθεια ότι είναι ένα είδος μάχης, με τους πολιτικούς να προσπαθούν να κερδίσουν την πρωτοκαθεδρία έναντι των αγορών»,  είπε χαρακτηριστικά.
Η θέση της κυρίας Μέρκελ έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, όσο και χώρες με υψηλό χρέος όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ελλάδα.
Οσον αφορά την Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται αυτές τις μέρες στο επίκεντρο της προσοχής, η γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι «διαθέτουμε ήδη το προστατευτικό δίχτυ το οποίο δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάιο για χώρες όπως η Ιρλανδία». «Αν μία χώρα θέλει να το χρησιμοποιήσει, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκε», είπε χαρακτηριστικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου