Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

«Αδειάζει» Βαλυράκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου




Έγγραφο προς τους ανακριτές της Siemens, με το οποίο τους καλεί να μη λάβουν υπόψη την τελευταία επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής για τη Siemens, έστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες. Κατηγορεί το Σήφη Βαλυράκη ότι επιχειρεί να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης.
Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens
Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens
"Προκύπτει προσπάθεια του συντάκτη του να ασκήσει μη επιτρεπόμενο από το νόμο και αντίθετο προς τη συνταγματική αρχή της διακρίσεως των εξουσιών έλεγχο και εποπτεία επί δικαστικών αρχών υποδεικνύοντάς σας αναρμοδίως αυτονόητες ενέργειες αναγόμενες στα καθήκοντά σας. Σας παρακαλώ, επομένως, να μη λάβετε υπόψη σας το έγγραφο αυτό κατά το ως άνω περιεχόμενό του", τονίζει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο Σ. Βαλυράκης αναφερόταν στην επιστολή του στο γεγονός ότι η υπόθεση των "μαύρων ταμείων" βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και δεν έχουν ακόμα ασκηθεί συμπληρωματικές ποινικές διώξεις.
Μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι "η άμεση, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και κωλυσιεργία διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελεί πρωταρχικό καθήκον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ώστε να διαφυλαχθεί και το ίδιο το κύρος και η αξιοπιστία αυτής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου