Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΕΝΗ ΦΩΚΑ Καθήκον να βρούμε νέους ηγέτες.

από την Σημερινή

 
Έχουμε καθήκον να βρούμε νέους ηγέτες, επειδή όσους είχαμε μέχρι σήμερα απέτυχαν στο Κυπριακό και κινδυνεύουμε από την πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου, είπε σε εκδήλωση Κυπρίων φοιτητών στην Αθήνα η Δασκάλα του Έθνους Ελένη Φωκά. Εντυπωσίασε η ντροπή που δήλωσε η κ. Φωκά, εκ μέρους των προηγούμενων γενεών, «για την εξαθλιωμένη πατρίδα που παραδίδουμε στη νέα γενιά».

Η κ. Φωκά ήταν στην Αθήνα προσκεκλημένη σε αντικατοχική εκδήλωση των φοιτητών του «Δράσις-ΚΕΣ» για την 27η επέτειο ανακήρυξης του τουρκικού ψευδοκράτους και είπε στην ομιλία της: 


«Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα σήμερα. Επειδή μιλώ σε φοιτητές και φοιτήτριες. Ελληνόπουλα της μαρτυρικής μας Κύπρου, που σπουδάζετε στα πανεπιστήμια της μητέρας πατρίδας μας, της Ελλάδας. Είναι, όμως, για μένα και μια στιγμή δέους και ντροπής. Γιατί, μπροστά στη νέα γενιά, εμείς όλοι των προηγούμενων γενιών, οφείλουμε με τόλμη να απολογηθούμε. Να ομολογήσουμε την αναξιότητά μας. Να παραδεχτούμε την αποτυχία μας. Να πούμε την τραγική μας αλήθεια. Ότι η δική μας ανικανότητα επέτρεψε στους Τούρκους να μπουν εισβολείς κατακτητές το 1974. Και να εδραιώνουν 36 χρόνια τη σκλαβιά στην πατρίδα μας.

Να ομολογήσουμε τη δική μας ντροπή: Ποια σκλαβωμένη πατρίδα παραδίδουμε σε σας τα παιδιά μας. Των δικών μας, των μεγαλύτερων γενεών, ευθύνη ήταν και είναι, οι ηγέτες που είχαμε και έχουμε στο μαρτυρικό νησί. Ανίκανοι πριν το '74 να αποτρέψουν τον όλεθρο του Αττίλα. Ανίκανοι 36 χρόνια να διώξουν τον Αττίλα. Είσαστε η νέα γενιά της εξαθλιωμένης 36 χρόνια από την τουρκική κατοχή Κύπρου μας. Εσείς θα αναλάβετε κάποια στιγμή, νέες και νέοι πολίτες, να αναμετρηθείτε με όσα κακά σάς φορτώσαμε ως κληρονομιά. Μελετήστε με προσοχή την ιστορία μας. Δείτε με ανοικτά μάτια τα φοβερά μας λάθη.

Χωρίς τις κομματικές και διχαστικές παρωπίδες. Για να χαράξετε πορεία ελπίδας κι απελευθέρωσης της πατρίδας. Οι δικοί μας ηγέτες έδειξαν ότι δεν μπορούν. Το έδειξαν και πριν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Το δείχνουν από τότε, για 27 χρόνια. Το μόνο που κάμνουν είναι να σέρνονται στις συνομιλίες με τους Τούρκους, όσα κι αν κάνουν σε βάρος μας οι Τούρκοι. Υπέγραψαν οι Τούρκοι τη Συμφωνία της 3ης Βιέννης τον Αύγουστο του 1975. Για την προστασία των 20 χιλιάδων Ελλήνων της σκλαβωμένης Καρπασίας. Μας ξεπάστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά. Μας επέβαλαν τη φρικτότερη απάνθρωπη εξευτελιστική μεταχείριση. Μεθόδευσαν και πέτυχαν τον συστηματικό μας ξεριζωμό. Κι όμως, παρόλ' αυτά, η ηγεσία μας συνέχισε και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις.

Πραξικοπηματικά ανακήρυξαν ψευδοκράτος. Τους καταδίκασε ο ΟΗΕ. Καμιά χώρα δεν τους αναγνώρισε. Κι όμως η δική μας ηγεσία σύρθηκε και πάλι να διαπραγματεύεται μαζί τους, σαν να μη συνέβη τίποτε. Αυτή η πολιτική δεν είναι πολιτική. Είναι υποταγή στις διαδικασίες που θέλει ο Αττίλας. Για να τσιμεντώνει την κατοχή στα σκλαβωμένα εδάφη μας. Και να απαιτεί να ορίζει και τα ελεύθερα εδάφη μας. Ούτε σήμερα αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση. Βρισκόμαστε σε κατάσταση απόγνωσης. Για να ανακόψουμε την πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου. Έχουμε καθήκον να βρούμε νέους ηγέτες. 




Νέα πολιτική

«Να τολμήσουμε επιτέλους νέα πολιτική. Και αυτό πρέπει να είναι το πιο σημαντικό καθήκον, εσάς της νέας γενιάς. Μελετάτε με ανοικτά μυαλά και χωρίς παρωπίδες την ιστορία μας. Εμπνευστείτε από τη σοφία εκείνων των προγόνων μας που πέτυχαν τη δόξα και την τιμή του Ελληνισμού. Φρονηματιστείτε από τις ηρωικές σελίδες του έθνους μας. Κι αυτή είναι η μόνη ασφαλής συνταγή για την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο. Σας χαιρετώ, με τιμή, με αγάπη και προπάντων με δέος και ντροπή για όσα η δική μας η παλαιότερη γενιά, απέτυχε να εξασφαλίσει για σας στην πατρίδα μας». 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου