Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Το Wikileaks σκοπεύει να δημοσιεύσει απόρρητα αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα που θα αποδεικνύουν πως η Τουρκία βοηθά την Al-Qaida, ενώ οι ΗΠΑ τους Κούρδους.

από το ιστολόγιο Geopolitics and Daily News
 

JERUSALEM POST
‘Wikileaks documents show Turkey helped al-Qaida’ – Read the full article in english language

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το γνωστό ειδησειογραφικό blog, Wikileaks, σκοπεύει να δημοσιεύσει απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, που έχει ήδη στη κατοχή του, και που θα αποδεικνύουν πως η Τουρκία έχει βοηθήσει την Al-Qaida. Πιο συγκεκριμένα η Τουρκία κάνει τα “στραβά μάτια” στα σύνορα της με το Ιράκ έτσι ώστε να προμηθεύονται με βόμβες, όπλα και πυρομαχικά τα μέλη της Al-Qaida που βρίσκονται εκεί (Ιράκ).
Ανάμεσα στα έγγραφα που θα δημοσιευτούν θα υπάρχουν και κάποια που θα αποδεικνύουν πως οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει εμπράκτως το κουρδικό PKK, αν και από το 1984 το State Department έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με τα στρατιωτικά έγγραφα που θα έρθουν στη δημοσιότητα, οι ΗΠΑ καλούν τα μέλη του PKK να πολεμήσουν για την ελευθερία τους, ενώ όσα μέλη του συλλαμβάνονται στο Ιράκ από αμερικανούς αφήνονται ελεύθεροι. 


Ο εκπρόσωπος του State Department, P.J. Crowley, δήλωσε πως αν έρθουν στο φως της δημοσιότητας τέτοια έγγραφα, θα επέλθει ρήξη στις διπλωματικές σχέσεις κρατών και θα δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα σε συμμαχικές χώρες. Πέρα αυτού συνέχισε πως μια τέτοια δημοσιοποίηση θα πλήξει το κύρος των ΗΠΑ και θα φέρει νέα επικριτικά σχόλια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου