Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

N. Ρουμπινί: Κάποια στιγμή θα χρειαστεί αναδιάρθρωση




Το αναπόφευκτο κατά τον ίδιο, ενδεχόμενο να επωμιστούν ένα κομμάτι της κρίσης οι κάτοχοι ομολόγων, μέσω «κουρέματος» ή κάποιου είδους αναδιάρθρωσης αναλύει ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, μιλώντας στο CNBC.

Σχολιάζει πως το μέγεθος του χρέους των ευρωπαϊκών χωρών καθιστά απαγορευτικές τις σκέψεις για επιτυχημένη διάσωση και θεωρεί πως πρέπει η "χασούρα" να μεταφερθεί στους κατόχους των ομολόγων, μέσω αναδιάρθρωσης χρέους.
Όπως αναφέρει, μπορεί τώρα το ΔΝΤ και η Ε.Ε. να σώζουν τα κράτη, αλλά την ίδια στιγμή τα κράτη χρεώνονται εκ νέου. Ως συνέπεια τούτου, εξηγεί, ή θα πρέπει κάποιες κυβερνήσεις να χρεοκοπήσουν ή να μειωθεί το χρέος τους μέσω αναδιάρθρωσης. "Δεν θα έρθει κανείς από τον Άρη για να σώσει το ΔΝΤ και την Ε.Ε., οπότε κάποια στιγμή θα χρειαστεί αναδιάρθρωση χρέους" τόνισε.

Εκφράζει ακόμη την άποψη πως η Γαλλία δεν είναι σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, καθώς ο Σαρκοζί δεν εφαρμόζει τα μέτρα που οφείλει. Όσον αφορά στην επόμενη χώρα υποψήφια για χρεοκοπία, όπως ο ίδιος προβλέπει, αυτή είναι η Πορτογαλία.
Χαρακτηρίζει τέλος, εφιαλτικό το σενάριο να χρειαστεί βοήθεια η Ισπανία, λόγω του μεγέθους της. "Έτσι και η Ισπανία χρειαστεί βοήθεια, δεν υπάρχουν χρήματα στον μηχανισμό της Ε.Ε. να την σώσουν. Είναι και πολύ μεγάλη για να αποτύχει, αλλά και πολύ μεγάλη για να διασωθεί." τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου