Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μουσουλμάνοι και ΜΑΤ, στη μέση το Κοράνι


απο το ΕΘΝΟΣ


Μουσουλμάνοι μετανάστες, θεωρώντας ότι υπήρξε προσβολή του Κορανίου, έκαναν χθες πορεία διαμαρτυρίας στην Ομόνοια, πετώντας πέτρες εναντίον ανδρών των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Μουσουλμάνων Ν. Ελγαντούρ, ένας Αιγύπτιος άπλωνε πάπυρους σε ένα σεντόνι για να τους πουλήσει. Μέσα στην τσάντα υπήρχαν κι άλλοι με αποσπάσματα απ' το Κοράνι. Με βάση την καταγγελία, «οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον Αιγύπτιο ν' ανοίξει την τσάντα. Αδειασαν τα κείμενα του Κορανίου και όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε, τον χτύπησαν. Οταν τον μετέφεραν στην αστυνομική κλούβα, Αφγανοί, Αραβες και Πακιστανοί έκαναν πορεία στην πλατεία Κοτζιά και στην Ομόνοια κι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Τότε παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι μετανάστες, εξήγησαν στους διαμαρτυρόμενους ότι δεν υπήρξε βεβήλωση και το επεισόδιο έληξε.
Αυτόπτης μάρτυρας
Ιδιοκτήτης πάρκινγκ στην οδό Μενάνδρου, ο Βαγγέλης Μουμούρης περιγράφει ότι «στη μία το μεσημέρι οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Αιγύπτιο, που φώναζε στους αστυνομικούς, λέγοντας ότι τον χτύπησαν και πέταξαν τ' αποσπάσματα απ' το Κοράνι. Αργότερα 500 μετανάστες στη συμβολή της Πειραιώς με τη Μενάνδρου πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ».
* Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής δήλωσε ότι «ο πρωταγωνιστής τελικώς έγινε πρωταγωνιστής ξυλοδαρμού από ομοεθνείς του και αλλοδαπούς γιατί δεν επέμεινε στις καταγγελίες του για το Κοράνι, ενώ Κοράνι δεν υπήρχε».
* Στόχος επίθεσης από ομάδες ακροδεξιών έγιναν χθες το βράδυ πολυκατοικία όπου διαμένουν μετανάστες και καταστήματα αλλοδαπών στην πλατεία Αττικής. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, προσήχθησαν δύο άτομα, τα οποία τελικώς αφέθηκαν ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου