Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Για εξοντωτικές ποινές που ακυρώνουν τα προγράμματα απεξάρτησης κάνει λόγο το 18 ΑΝΩ


Εξοντωτική ήταν η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο σε πρώην χρήστη ουσιών για την κλοπή μίας ζάντας πριν από 13 χρόνια. Ο 31χρονος Κ.Ρ. ακολούθησε το πρόγραμμα απεξάρτησης του 18 ΑΝΩ, το οποίο καταγγέλλει ότι με τέτοιες αποφάσεις ακυρώνεται το επίπονο έργο της απεξάρτησης και επανένταξης.
Ο κατηγορούμενος παρουσίασε ενώπιον του δικαστηρίου του βεβαίωση από το δημόσιο πρόγραμμα απεξάρτησης του 18ΑΝΩ πως έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία του, μένοντας 2,5 χρόνια καθαρός. Η απόφαση όμως της καταδίκης σε ποινή φυλάκισης των 4 χρόνων δεν του δίνει καν τη δυνατότητα να τύχει του ευεργετήματος της κοινωφελούς εργασίας που είχε εξασφαλίσει στον Δήμο Γαλατσίου και εφαρμόζεται μόνο σε ποινές έως 3 έτη.

Σχετικά με το θέμα η υπεύθυνή του 18 ΑΝΩ Κατερίνα Μάτσα δηλώνει πως είναι «καταστροφικές οι αποφάσεις των δικαστηρίων για τους απεξαρτημένους. Μέσα σε ένα μήνα σημειώθηκε και δεύτερο κρούσμα αναλγησίας απέναντι στους ανθρώπους που κατάφεραν, με τεράστια προσπάθεια, να βγουν από την κόλαση των ναρκωτικών».
Πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση καταδίκης απεξαρτημένων ατόμων μέσα σε ενάμιση μήνα. Προηγήθηκε η απόφαση του Εφετείου της Λάρισας για τον επί τρία χρόνια «καθαρό» Α.Δ., που είχε ολοκληρώσει το πρόγραμμα της «Ιθάκης».
Για το θέμα θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης τη Δευτέρα στις 11π.μ. το 18 ΑΝΩ, που βλέπει όλες οι προσπάθειες απεξάρτησης να εκμηδενίζονται.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου