Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Μυστήριο ο εκρηκτικός μηχανισμός - "Δεν κατασκευάζονται τέτοιοι στην Ελλάδα"

 
απο το defencenet
 
 
 
 
Ιδιαίτερος σκεπτικισμός επικρατεί τόσο στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, όσο και σε άλλες ανάλογες κρατικές υπηρεσίες για το είδος και τον αποστολές του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο υπουργείο, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο υπασπιστής του, αστυνομικός υποδιευθυντής, Γ.Βασιλάκης. 


Οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι από το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε, από την τεχνολογία του, από την κατηγορία του πυροκροτητή κλπ. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. «Είναι μία μορφή επίθεσης που χρησιμοποιείται κυρίως από μυστικές υπηρεσίες ή από το οργανωμένο έγκλημα για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αλλά όχι από Έλληνες τρομοκράτες» ανέφερε ένα στέλεχος της αντιτρομοκρατικής στο defencenet.gr.

"Τέτοια τεχνολογία δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ούτε και μπορεί να κατασκευαστεί έτσι απλά. Χρειάζονται ειδικά υλικά, ειδική τεχνογνωσία και για να είναι βέβαιο το αποτέλεσμα και γνώση του ποιος ανοίγει το δέμα» σημειώνουν.
Οι έρευνες των αρχών δεν θα περιοριστούν μόνο στις τρομοκρατικές ομάδες αλλά θα επεκταθούν και στον υπόκοσμο. Η δημιουργία ομάδας ειδικών «αδιάφθορων» αστυνομικών που συνεργάζονται με τον ΣΔΟΕ σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, ήταν ένα καλοκρυμμένο μυστικό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μπορεί να σχετίζεται με την επίθεση… 



1 σχόλιο: