Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 26/06/2010 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



το είδαμε απο ανακοίνωση στο Facebook


Πολλοί συμπολίτες μας επιλέγουν να δηλητηριάσουν ανυπεράσπιστα ζώα, άλλοτε αδέσποτα για να μην χαλούν την αισθητική τους και άλλοτε οικόσιτα επειδή τους ενοχλεί το γάβγισμά τους ή έχουν διαφορές με τους ιδιοκτήτες τους. Η απάνθρωπη τακτική της φόλας είναι πράξη παράνομη και σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους Ν.1197/1981 (άρθρο 8) και N.3170/2003 (άρθρο 12) τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο.

Πάνω απ’ όλα όμως είναι μια πράξη ανήθικη και απολίτιστη καθώς τα ζώα που δηλητηριάζονται καταδικάζονται σε φρικτό, αργό θάνατο. Εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα τα ζώα δηλητηριάζονται και κακοποιούνται με πολλούς τρόπους.
Είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε να καμαρώνουμε;

Απαιτούμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Μην αφήνετε περιστατικά να περνούν απαρατήρητα και μην τα δέχεστε σαν δεδομένο.

Μια πολύ σοβαρή διάσταση του θέματος είναι ο κίνδυνος για τα νήπια και τα μικρά παιδιά, που μπορούν να βρουν και να φάνε δηλητηριασμένα δολώματα που έχουν φέρει γάτες, ακόμα και μπροστά στην πόρτα του σπιτιού σας. Πρέπει να θρηνήσουμε πρώτα μια τέτοια τραγωδία για να ευαισθητοποιηθούμε και να να σταματήσουμε να ανεχόμαστε το φαινόμενο της δηλητηρίασης ζώων σαν μια αυτονόητη πραγματικότητα;


Υπάρχουν και πολιτισμένοι τρόποι αντιμετώπισης των αδέσποτων και η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της αντί να επαναπαύεται και να να ενθαρρύνει με την απραξία της τους διάφορους καλοθελητές, που βρίσκουν έτσι τρόπο να εκφράζουν το σαδισμό τους και τα λοιπά συμπλέγματά τους.

Στις 26/06/2010 οργανώνονται από συλλόγους και ιδιωτικές πρωτοβουλίες σε πανελλήνιο επίπεδο διαμαρτυρίες για τις φόλες μπροστά στα Δημαρχεία της χώρας.
Σας προσκαλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί το Σάββατο στις 12:00 στο Δημαρχείο Καστοριάς και με την παρουσία μας να απαιτήσουμε σεβασμό για τα δικαιώματα των κατοικίδιων και πολιτισμένες λύσεις για το θέμα των αδέσποτων ζώων για όλους τους δήμους του νομού μας.

Να είστε όλες και όλοι εκεί!

Φιλόζωοι Καστοριάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου