Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΓΡΙΑ...!!!



Καλά μας δουλεύουν???  Εφόσον το δέμα ανατινάχτηκε και -λογικά- η υπόλοιπη αλληλογραφία επίσης καταστράφηκε  από την έκρηξη, με ποιόν τρόπο ξέρει η αστυνομία τι έγραφε επάνω κι από που ταχυδρομήθηκε? Και ποιός θα ήταν τόσο απερίσκεπτα τρελός για να ταχυδρομίσει μία βόμβα ώστε να κινδυνεύει να εκραγεί οπουδήποτε αλλού εκτός από τον (υποτιθέμενο) προορισμό της??  Γιατί αισθάνομαι ότι πέφτει άγριο δούλεμα???


Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010



Η διαδρομή της βόμβας μέχρι το Υπουργείο και τον άτυχο υπασπιστή του υπουργού


Διευκρινίστηκε από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής ο τρόπος με τον οποίο έφτασε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο φάκελος βόμβα που σκότωσε τον υπασπιστή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Γιώργο Βασιλάκη χθες το βράδυ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, επρόκειτο για ένα δέμα σε σκληρό κουτί που εστάλη ταχυδρομικώς στις 18 Ιουνίου από τα ΕΛΤΑ Κυψέλης στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Το δέμα έγραφε ως αποστολέα τον Χρήστο Καραβέλα με διεύθυνση την Εκάλη και έφτασε στο γραφείο την περασμένη Τρίτη. Την Τετάρτη οι συνεργάτες του κ. Χρυσοχοϊδη τηλεφώνησαν στον υπασπιστή του ενημερώνοντάς τον............
ότι υπήρχε αλληλογραφία για τον υπουργό στο Πολιτικό Γραφείο και εκείνος τους είπε να του την πάνε στο υπουργείο.


Πράγματι όλη η αλληλογραφία μεταφέρθηκε χθες το πρωί, πέρασε χωρίς να ελεγχθεί και παρέμεινε στο γραφείο του Γιώργου Βασιλάκη μέχρι τις 8 και τέταρτο το απόγευμα που ξεκίνησε να ανοίγει τους φακέλους με αποτέλεσμα να εκραγεί στα χέρια του το παγιδευμένο δέμα.
Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι η βόμβα - παγίδα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν αρκετές φορές από την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ καθώς και από τον IRA που είχε στείλει ίδιο φάκελο στην Θάτσερ. Επίσης το 1999 εστάλησαν δύο πανομοιότυπες βόμβες σε καραμπινιέρους στην Ιταλία οι οποίες εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν ενώ την ευθύνη ανέλαβε αργότερα η οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη σε ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος τότε ήταν στη φυλακή για βομβιστική ενέργεια και τώρα κρατείται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν έρθει σε επαφή με τις ιταλικές και έχουν ζητήσει απαντήσεις για να διαπιστώσουν αν υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στις βόμβες που είχαν σταλεί τότε και τη χθεσινή.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του Γιώργου Βασιλάκη θα γίνει αύριο στη 1 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Η οικογένειά του παρακαλεί όσους επιθυμούν, αντί για στεφάνια να καταθέσουν τα χρήματα στο σύλλογο κατά του καρκίνου «Αγκαλιά - Ζω» ή στο «Χαμόγελο του παιδιού».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου