Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αλβανική βουλή: Οι βουλευτές τσάμηδες του PDU απειλούν τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλε

 απο το ιστολόγιο Δερόπολη



 

Άκρως προκλητικά συνεχίζουν να συμπεριφέρονται στην αλβανική βουλή οι δυο τσάμηδες βουλευτές του PDU  Σπετίμ Ιντρίζι και Ντασαμίρ Ταχίρι. Καιρό τώρα , με την ανοιχτή ή σιωπηρή ανοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Σαλί Μπερίσα, έχουν μετατρέψει το βήμα της βουλής  σε βήμα ανθελληνικών δηλώσεων και απειλών ενάντια σ΄όλους εκείνους που δεν υιοθετούν τις θέσεις και τη στάση τους.
Το ίδιο έκανε και σήμερα ο  Σπετίμ Ιντρίζι. Αφού για πολλοστή φορά κατηγόρησε την Ελλάδα για γενοκτονία, ζήτησε από τη βουλή να τηρήσει ενός λεπτού σιγή «εις μνήμη των θυμάτων των μαζικών σφαγών στην Τσαμουριά».
Ενώ όλοι οι παρόντες βουλευτές  συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικής καταγωγής  των άλλων κομμάτων, σηκώθηκαν όρθιοι και τήρησαν ενός λεπτού σιγή, δεν έκανε το ίδιο και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες. Η στάση του κ. Ντούλε, καθώς φαίνεται εξόργισε τον τσάμη Ντασαμίρ Ταχίρι, ο οποίος με τη σειρά του ανέβηκε στο βήμα της βουλής και απείλησε τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ.
Ο Ταχίρι, ακουστός για την πολιτική και πνευματική του ανεπάρκεια, απευθύνθηκε στο Ντούλε λέγοντάς του πως «Η βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της σφαγής της Τσαμουριάς. Εσύ όμως δεν σηκώθηκες όρθιος. Αλλά να , θα στο πω ο ίδιος, θα σε μάθω εγώ πως τηρείται η λύπη, εσένα κουτάβι του Ζέρβα».
Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του ΚΕΑΔ, και προς τον Ταχίρι, αλλά και προς την πρόεδρο της βουλής  Τοπάλι: «Όταν εκτοξεύονται τέτοιες απειλές, εδώ μαζεύονται αμέσως οι σωματοφύλακες, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αντιδράει η κυρία Τοπάλι όταν από το βήμα γίνονται πραγματικές απειλές.  Γιατί δεν αντιδράει όταν από το βήμα των δημοκρατικών αξιών και της ελευθερίας εκτοξεύονται τέτοιες απειλές».
Ενώ για τη στάση του ο Ντούλες ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά. Σε υψηλούς τόνους είπε πως » όσον αφορά το θέμα ποιον τιμώ  και πότε είναι προσωπική υπόθεση. Είναι υπόθεση της συνείδησης και των δικών μου πιστεύω και δεν το συζητώ με κανέναν».
Ωστόσο η πρόεδρος Τοπάλι, αντί να  πάρει θέση, διέκοψε τις εργασίες της βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου