Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Σκόπια: Άλλοι 7.201 ‘μακεδόνες’ δήλωσαν Βούλγαροι και πήραν βουλγαρικό διαβατήριο

απο το ιστολόγιο Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος




Με τίτλο «Οι ‘μακεδόνες’ αγωνίζονται για βουλγαρικά διαβατήρια» η σκοπιανή εφημερίδα ‘ Βέτσερ ’ αναφέρει πως το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους 7.201 κάτοικοι της πΓΔΜ, που τους αποκαλεί ‘μακεδόνες’ έλαβαν βουλγαρικά διαβατήρια αποδεικνύοντας τη βουλγαρική καταγωγή τους.
 


« Οι Βούλγαροι υπάλληλοι του Υπουργείου, έχουν αποδεχθεί την άποψη, ότι όλοι οι κάτοικοι της πΓΔΜ είναι βουλγαρικής καταγωγής και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος έχουν επίσημα αποδεικτικά στοιχεία», αναφέρει η ‘Βέτσερ’.

Σύμφωνα με δήλωση του βούλγαρου υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου και αρμοδίου για τη βουλγαρική διασπορά, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ, στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου άλλοι 271 κάτοικοι της πΓΔΜ δήλωσαν την βουλγαρική καταγωγή τους και έλαβαν βουλγαρικά διαβατήρια.

Όπως επαναλαμβάνει η σκοπιανή τηλεόραση, οι κάτοικοι των Σκοπίων, δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία της βουλγαρικής καταγωγής του αφού το βουλγαρικό υπουργείο θεωρεί όλους τους κατοίκους της πΓΔΜ ως Βουλγάρους.

«Η μόνη διάκριση που γίνεται είναι μεταξύ των χριστιανών Σκοπιανών και των μουσουλμάνων Σκοπιανών. Ένας χριστιανός Σκοπιανός παίρνει πολύ εύκολα το βουλγαρικό διαβατήριο, υπάρχει όμως τεράστια δυσκολία να πάρει βουλγαρικό διαβατήριο αν δηλώσει μουσουλμάνος κάτοικος Σκοπίων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ‘Βέτσερ ’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου