Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Παπανδρέου:Καταστροφικό το σενάριο της αναδιάρθρωσης χρέους




Απέκλεισε, ως καταστροφικό, το σενάριο της αναδιάρθρωσης ο Ελληνας πρωθυπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Figaro», στο Παρίσι όπου παραβρέθηκε στις εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
«Το σενάριο αυτό -δήλωσε- σήμαινε καταστροφή για τους Ελληνες πολίτες, για την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην Ευρώπη και το ευρώ».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το σχέδιο στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ συνιστούσε τη μοναδική λύση για την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση ξεκίνησε.
Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με ηγέτες της Ε.Ε. και άλλων χωρών.
Μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, το γαλλικό πρωθυπουργικό μέγαρο αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου ότι «οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου».
Συνάντηση εργασίας είχε και με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία (φωτογρ.). Ο κ. Γκουρία εξέφρασε την αισιοδοξία του και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους της.

Ο κ. Παπανδρέου συνάντησε επίσης τον πρόεδρο του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί, με τον οποίο συζήτησε για θέματα σταθερότητας στην περιοχή. Ο Ιρακινός πρόεδρος του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα, συνοδευόμενος από Ελληνες επιχειρηματίες.
Τον Ελληνα πρωθυπουργό ζήτησε να συναντήσει και ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Λιου Τζιέγι.
Ο Γ. Παπανδρέου συνομίλησε και με τον νεοεκλεγέντα αρχηγό της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιγκτάρογλου, του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP). Συζητήθηκαν οι «θετικές» διμερείς σχέσεις σε επίπεδο κομμάτων και χωρών. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στα εθνικά θέματα, στο Κυπριακό και στο διεθνές δίκαιο.
Ολοκληρώνοντας τις εργασίες του Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός τις χαρακτήρισε «παραγωγικές και εποικοδομητικές». «Καταλήξαμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα για τη δημιουργία ενός νέου νομισματικού συστήματος με γνώμονα την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την κοινωνική δικαιοσύνη, στοιχεία που αποστέλλουν ένα σαφές μήνυμα προς τους G20 και είναι σημαντικό ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στο Παρίσι, καθώς η Γαλλία είναι φέτος η προεδρεύουσα χώρα των G20».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου