Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝ: Απεμπλοκή από το μνημόνιο, επαναδιαπραγμάτευση χρεών





Δεν υπάρχουν περιθώρια συνέχισης αυτής της πολιτικής, ήλθε η ώρα της απεμπλοκής από το μνημόνιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, στα πλαίσια μιας συνολικής αλλαγής των ευρωπαϊκών πολιτικών για την αντιμετώπιση των δημόσιων χρεών.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ αναφέρει: 
"Οι εκλογές τελείωσαν και οι μάσκες έπεσαν. Οι προεκλογικές δηλώσεις της κυβέρνησης, πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, μετατρέπονται σε διαβεβαιώσεις προς τις Βρυξέλλες για νέα σκληρότερα μέτρα.
Η μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή 11% του ΦΠΑ στο 23%, απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, περικοπές από την Υγεία, αποτελούν τις πρώτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Και ενώ η κυβέρνηση ικανοποιεί όλα τα αιτήματα των κυρίαρχων κύκλων της Ευρώπης και του ΔΝΤ, η πιθανότητα αναβολής καταβολής της γ΄ δόσης προς τη χώρα μας αποτελεί έναν επιπλέον εκβιασμό, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής. Όσο και να κάνει το «καλό παιδί» η ελληνική κυβέρνηση, όσο και να έχει ταυτιστεί με τα συμφέροντα των δανειστών μας και των κυρίαρχων κύκλων, δεν μπορεί να ανασταλεί η πορεία της κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας.
Είναι φανερό πως δεν υπάρχουν περιθώρια συνέχισης αυτής της πολιτικής. Είναι η ώρα της άμεσης απεμπλοκής από το μνημόνιο και την προοδευτική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, στα πλαίσια μιας συνολικής αλλαγής των ευρωπαϊκών πολιτικών για την αντιμετώπιση των δημόσιων χρεών.
Ο δρόμος αυτός συνιστά μια πολιτική εξόδου από την κρίση, που θα εγγυάται την κοινωνική και ευρωπαϊκή συνοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου