Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Το ΔΝΤ θέλει τα λιμάνια σας για να τα πουλήσει





«Ο ελληνικός λαός θα χάσει τον έλεγχο της υποδομής της χώρας του, των λιμανιών του και της βιομηχανίας που συνδέεται μ' αυτά. Θα χαθούν», λόγια όχι ενός εκ των «τροϊκανών» αλλά του αμφιλεγόμενου οικονομολόγου Μαξ Κάιζερ, σε συνέντευξη που είχε δώσει στην «Ε» στις 2/4/2010, στον συνάδελφο Νίκο Κατζηλάκη.
«Θα ενοικιάζει τα περιουσιακά στοιχεία που ο ίδιος δημιούργησε», συνέχιζε ο Κάιζερ στην ίδια συνέντευξη, ερωτηθείς για το τι θα σήμαινε η έλευση του ΔΝΤ στη χώρα μας και συμπλήρωνε: «Αυτό ονομάζεται δουλεία. Οπότε, εκτός και αν οι Ελληνες αντισταθούν, θα χάσουν την οικονομική τους κυριαρχία. Και η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά να σταματήσει τα γεράκια».
Ελεγε και άλλα ενδιαφέροντα και προφητικά ο Κάιζερ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Γουόλ Στριτ το 1983, δούλεψε στον κόσμο των αγορών επί 25 χρόνια και έχει συνεργαστεί εκτός των άλλων με διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το BBC, το Al Jazeera και το Russia Today, καθώς και τη γνωστή «αιρετική» ηλεκτρονική εφημερίδα «Huffington Post».
Μια συνέντευξή του σε ανάλογο ύφος εκείνη την εποχή στο «Al Jazeera» ήταν αυτή που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο χάρη στο Youtube και την αναπαραγωγή των δηλώσεών του σε διάφορα μπλογκ που επιχειρούσαν να σπάσουν την ιδεολογική τρομοκρατία που είχε επιβληθεί περί της αναγκαιότητας της τρόικας και του Μνημονίου.
«Δείξτε μου μια χώρα όπου είχαν περιορισμένη παρουσία και όπου κινήθηκαν με υπευθυνότητα», έλεγε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην «Ε» για την επερχόμενη τρόικα. «Οποιος πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα έχει περιορισμένο ρόλο, όποιο ΜΜΕ μεταδίδει τέτοια προπαγάνδα, θα πρέπει να ντρέπεται γιατί δεν αναφέρουν το ιστορικό του ΔΝΤ. Ο ρόλος του θα είναι περιορισμένος εφόσον η Ελλάδα τηρεί τα μέτρα λιτότητας. Τα μέτρα τους, όμως, θα είναι αδύνατον να τηρηθούν από τον ελληνικό λαό, και από εκείνο το σημείο και έπειτα θα έχουν κυρίαρχο ρόλο. Πιστεύετε ότι το ΔΝΤ θα σας πει "συμμορφωθείτε με τα μέτρα και θα εξέλθετε της κρίσης"; Θα είστε τρελοί εάν πιστεύετε ότι θα γίνει έτσι. Το ΔΝΤ θέλει να εξασφαλίσει τον έλεγχο των πολύτιμων ελληνικών λιμανιών και να τα πουλήσει», συμπλήρωνε προφητικά.
Προέτρεπε δε τους Ελληνες: «Εάν θέλεις να ζήσεις ελεύθερος, θα πρέπει να πολεμήσεις για την ελευθερία σου και θα υπάρξουν συνέπειες. Ή μπορείς να παραδώσεις τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου στο ΔΝΤ ως δούλους. Αυτές είναι οι επιλογές. Παίρνεις ένα σκληρό φάρμακο τώρα ή εκπορνεύεις τα παιδιά σου στο ΔΝΤ».
Αυτά για όσους καμώνονται ότι αιφνιδιάστηκαν από το θράσος των τροϊκανών που ζητούν το ξεπούλημα των πάντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου