Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Νέα πρόκληση από την Πρίλεπ από την ΠΓΔΜ, δεν έγινε το ματς με τον Αρίωνα

από τους ιστοχώρους contra και Ινφογνώμων Πολιτικά

 
 
 
Συνήθεια φαίνεται ότι έχει γίνει στην Πρίλεπ από τα Σκόπια να δημιουργεί προβλήματα όποτε καλείται να αντιμετωπίσει ελληνικές ομάδες. Πέρσι ήταν ο Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ο οποίος δεν είχε δεχτεί να αγωνιστεί στον όμιλο του Τσάλεντζ Καπ γυναικών που διοργάνωνε στη γείτονα χώρα η συγκεκριμένη ομάδα λόγω του συμβόλου της Βεργίνας που κοσμούσε τη φανέλα της, το Σάββατο (05/02) το ίδιο συνέβη και στον Αρίωνα Πτολεμαΐδας.


Τα δύο συγκροτήματα επρόκειτο να κοντραριστούν για πρώτη φορά στη Φλώρινα για τη φάση των 16 της διοργάνωσης αλλά το παιχνίδι δεν διεξήχθη. Κι αυτό διότι η Πρίλεπ δεν δέχτηκε να κατέβει με άλλες φανέλες, ο Αρίων ξεκαθάρισε πως αν αυτό δεν συμβεί δεν θα ανοίξει το γήπεδο για να γίνει το ματς ενώ την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τόνιζε πως το θέμα είναι πολιτικό.


Επακόλουθο ήταν το παιχνίδι να κατοχυρωθεί υπέρ των φιλοξενούμενων, με τον Αρίωνα να κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη και πρόστιμο.


Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η ΟΧΕ:

"Σημειώνεται ότι εδώ και 3 εβδομάδες η ΟΧΕ ήταν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην οποία είχε κάνει τις σχετικές επισημάνσεις αναφορικά με τον επικείμενο αγώνα επικαλούμενη και το ιστορικό με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών.

Μάλιστα η ΟΧΕ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να πάρει σαφή θέση για το θέμα και να υποχρεώσει την ομάδα της ΠΓΔΜ να αφαιρέσει από την φανέλα της το Ελληνικό εθνικό σύμβολο ενημερώνοντας για μια ακόμη φορά ότι Ελληνικές ομάδες δεν αγωνίζονται εφόσον δεν τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από την ενδιάμεση συμφωνία Ελλάδος-ΠΓΔΜ.


Τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα, η EHF ενημέρωσε την ΟΧΕ πως δεν μπορεί να υποχρεώσει την ομάδα του Πριλεπ να αλλάξει τις φανέλες της διότι, δεν υπάρχει στον κανονισμό της EHF σχετικό νομικό έρεισμα επισημαίνοντας ότι η διαφορά είναι πολιτική και όχι αθλητική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου