Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πρωθυπουργικές δεσμεύσεις για τα προβλήματα της μειονότητας




Ισονομία, ισοπολιτεία και διευκολύνσεις στην καθημερινότητα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης υποσχέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Επισκέφθηκε σήμερα το χωριό Δημάριο και συνομίλησε με κατοίκους. «Η γραφειοκρατία είναι δυνάστης και των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων», είπε.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για λύση στο ζήτημα των βακουφίων και των διοικήσεών τους και ανακοίνωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία, στην οποία φοιτούν οι δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων. Επίσης δήλωσε ότι οι προφορικές εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς θα γίνονται και στα τουρκικά, στα ΚΕΠ της περιοχής θα ενισχυθεί η παρουσία υπαλλήλων που γνωρίζουν τη γλώσσα.

Νεαροί κάτοικοι του χωριού και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν πιάνουν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και δεν έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο. Ο Γ. Παπανδρέου τους απάντησε ότι θα δώσει εντολή στα αρμόδια υπουργεία για να αποκτήσουν σύνδεση.
Τέλος, αναφερόμενος στα καπνά, που αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων της περιοχής, δήλωσε πως επειδή είναι μονοκαλλιέργεια τύπου μπασμάς, πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου