Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

WikiLeaks: Αποκάλυψε «πόλεμο των Άστρων» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα




Καταρρίψεις δορυφόρων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αποκαλύπτει το WikiLeaks.

Οι ΗΠΑ απείλησαν την Κίνα με χρήση στρατιωτικής βίας στη διάρκεια ενός μυστικού «Πολέμου των Αστρων» τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, η οποία επικαλείται απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στο WikiLeaks.
Και οι δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις κατέρριψαν δικούς τους δορυφόρους με πυραύλους προηγμένης τεχνολογίας σε ξεχωριστές επιδείξεις δύναμης, αποκαλύπτουν τα αρχεία.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξοργίστηκε τόσο από τη δράση των Κινέζων στο Διάστημα, ώστε απείλησε το Πεκίνο με χρήση στρατιωτικής βίας.
Η Κίνα πραγματοποίησε και άλλες δοκιμές, πέρυσι, γεγονός που προκάλεσε νέες διαμαρτυρίες από την Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τα έγγραφα.
Το Πεκίνο δικαιολογήθηκε κατηγορώντας τους αμερικανούς ότι αναπτύσσουν ένα «επιθετικό» όπλο με συστήματα λέιζερ που θα έχουν τη δυνατότητα να καταστρέφουν πυραύλους προτού εξέλθουν από την επικράτεια του εχθρού.
Αυτός ο «Πόλεμος των Αστρων» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007, όταν η Κίνα προκάλεσε σοκ στον Λευκό Οίκο καταρρίπτοντας έναν αμερικανικό μετεωρολογικό δορυφόρο.
Το χτύπημα προκάλεσε φόβους ότι οι Κινέζοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να προκαλέσουν χάος καταστρέφοντας αμερικανικούς στρατιωτικούς και πολιτικούς δορυφόρους.
Τον Φεβρουάριο του 2008, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν δικό τους «δοκιμαστικό» χτύπημα για να καταστρέψουν έναν αμερικανικό δορυφόρο που δεν λειτουργούσε. Οι ΗΠΑ δήλωσαν τότε ότι το χτύπημα δεν ήταν στρατιωτική δοκιμή, αλλά αναγκαία αποστολή για την καταστροφή ελαττωματικού δορυφόρου.
Τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις τους
Ένα μήνα πριν από το χτύπημα, οι ΗΠΑ επέκριναν το Πεκίνο που πραγματοποίησε τη δική του αντιπυραυλική δοκιμή, σημειώνοντας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πραγματοποιήσει δοκιμή κατά δορυφόρων από το 1985».
Σε επίσημη διπλωματική διαμαρτυρία, αξιωματούχοι της τότε υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, είπαν στο Πεκίνο ότι κινεζική επίθεση κατά δορυφόρου με όπλο από βαλλιστικό πύραυλο απειλεί με καταστροφή διαστημικά συστήματα που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ και από άλλα κράτη για εμπορικούς σκοπούς και για την εθνική ασφάλειά τους.
«Οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να υπερασπίζονται και να προστατεύουν τα διαστημικά τους συστήματα με ευρύ φάσμα μέσων, διπλωματικών και στρατιωτικών», κατέληγε η προειδοποίηση.
Το χτύπημα της Κίνας, το 2007, προκάλεσε επικρίσεις και από άλλα κράτη που ισχυρίστηκαν ότι ανέστησε τον «Πόλεμο των Αστρων» του Ρίγκαν, ο οποίος εγκαταλείφθηκε από τις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1980.
Ένα μήνα αργότερα, οι ΗΠΑ κατέρριψαν έναν από τους δικούς τους δορυφόρους, ώστε να μην επιστρέψει στη Γη με τοξικά καύσιμα. Οι Κινέζοι δεν πίστεψαν ποτέ αυτή την εξήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου