Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Aναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ διεκδικούν 800 συνταξιούχοι βουλευτές




Πάνω από 800 συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.
Οι περίπου 800 υποθέσεις βουλευτών που ζητούν να τους δοθούν οι αναδρομικές αυξήσεις, βασίζονται σε μία απόφαση που δικαίωνε αναδρομικά υπέρ των δικαστών την περίοδο του 2003-2007. Το θέμα έφτασε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, από την αντιπροέδρο του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή, η οποία διευκρίνησε ότι: "Τα αναδρομικά αυτά, που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για καθένα από τους πρώην βουλευτές, διεκδικούν τρεις κατηγορίες συνταξιούχων βουλευτών:

• Η πρώτη είναι μια μερίδα πρώην βουλευτών που ζητούν με προσφυγές να ισχύσει η ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές για την περίοδο 2003-2007.
• Η δεύτερη κατηγορία βουλευτών είναι αυτή που δεν εντάχθηκε τότε στη ρύθμιση για τα αναδρομικά και ζήτησαν με μεταγενέστερες προσφυγές στη δικαιοσύνη όλες τις προσαυξήσεις που δεν πήραν λόγω αυξήσεων που εδόθησαν σε δικαστικούς.
• Η τρίτη κατηγορία με αγωγές ζητά αναδρομικά για τις μεταγενέστερες αυξήσεις που έλαβαν οι δικαστικοί από το 2008 και μετά.''
Σύμφωνα με το Ζ΄ Ψήφισμα, η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. Ας σημειωθεί ότι όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους για τις αναδρομικές αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου