Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αντιδρά ο πολιτικός κόσμος στις ευρω-παραινέσεις για συναίνεση


από το In.Gr

Από προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν στην κυβέρνηση οι συζητήσεις και να οριστικοποιηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο, πιθανότατα, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Στις επόμενες ημέρες, δηλαδή μετά την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου, τοποθετούνται οι επαφές που αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, με θέμα τη συναίνεση στα μέτρα για το επόμενο διάστημα.

Κατά πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα και στους πολίτες, για να εξηγήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Πάντως, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι το Μεσοπρόθεσμο θα προχωρήσει ανεξαρτήτως της πολιτικής συναίνεσης.

Οι παραινέσεις της τρόικας για συναίνεση ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας, με πρώτο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος σε συνέντευξή του χαρακτήρισε λάθος του Όλι Ρεν να λέει πως όταν υπάρχει συναίνεση λειτουργεί καλύτερα η Δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «Σύνταγμα, θεσμοί και αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση υπάρχει και η κοινοβουλευτική δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παρατήρησε πως τη συνάινεση «την χρειάζονται, γιατί ακριβώς πρόκειται να επέλθει νέα ισοπέδωση και χρειάζεται για να τσακίσουν το κίνημα. Πρόθυμοι υπάρχουν, απλώς θα διαλέξουν την κατάλληλη στιγμή».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ότι Παπανδρέου και Σαμαράς δεν ασκούν σωστό το ρόλο τους και πρόσθεσε ότι ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι μόνο χώρος διαφωνιών, είναι και χώρος προτάσεων και συνεννόησης. «Λυπάμαι δε να πω ότι αυτό το τελευταίο, το έχουν ξεχάσει παντελώς κάποιοι τον τελευταίο καιρό» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξάπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο κατά του πρωθυπουργού όσο και κατά του Αντώνη Σαμαρά. Είπε ότι κ. Παπανδρέου είναι τόσο αδύναμος και φοβισμένος, που δεν μπορεί μόνος του να ανταποκριθεί και ζητάει τη βοήθεια του κ. Σαμαρά, ο οποίος όμως τραυλίζει προς την τρόικα ότι θα κάνει τα ίδια, αλλά δεν θέλει συγκυβέρνηση, αλλά ούτε εκλογές ζητάει και κλείνει το μάτι στην τρόικα και την ικετεύει να μην υπογράψει την λεηλασία του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας περιουσίας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι κατώτερες των προσδοκιών, εάν δεν συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το οποίο απαιτεί ο ελληνικός λαός είναι εθνική συνεννόηση για την έξοδο από την κρίση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου