Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ρωσία: Απαγορεύουν τη gay parade στη Μόσχα





Την απαγόρευση της παρέλασης υπερηφάνειας από ομοφυλόφιλους στους δρόμους της Μόσχας, που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου, καταγγέλλουν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις της αντιδημάρχου της Μόσχας Λουντμίλα Σβέτσοβα, η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να επιτρέψει αυτή την παρέλαση επικαλούμενη την αδυναμία της αστυνομίας να εγγυηθεί την ασφάλεια «των σεξουαλικών μειονοτήτων», παρά τις επαπειλούμενες κυρώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μεροληπτική και παράνομη χαρακτήρισε την απαγόρευση ο Φόλκερ Μπέκ, ένας Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων και θύμα επίθεσης εναντίον ομοφυλόφιλων στη ρωσική πρωτεύουσα. "Η ιδέα ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων δεν μπορεί να διασφαλιστεί είναι μια φάρσα", είπε ο Μπεκ. "Ένα κράτος που, με ένα γιγαντιαίο μηχανισμό του στρατού και των υπηρεσιών ασφάλειας, μπορεί να απάγει, να βασανίζει, και να δολοφονεί τον ίδιο του το λαό, δεν θέλει να προστατεύσει τις μειονότητές του".
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, τα μέλη της ένωσης γκέι και λεσβιών της Ρωσίας, δηλώνουν ότι θα κατέβουν στους δρόμους παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου