Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συμβούλιο αρχηγών, με φόντο την αγανάκτηση




Πρωτοβουλία για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού, στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, να εξασφαλίσει τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στο κυβερνητικό πρόγραμμα κι ενώ χιλιάδες διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική.
Στιγμιότυπο από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της 15ης Δεκεμβρίου 2009
Στιγμιότυπο από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της 15ης Δεκεμβρίου 2009
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα γίνει αύριο, στις 12.30 το μεσημέρι.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, στη συνεδρίαση θα μετέχουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικης ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση "ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην Ε.Ε. και την πορεία της χώρας."
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι κινήσεις του Καρόλου Παπούλια έγιναν σε συνεννόηση με τον  Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπογράμμισε: "Μέσα, βέβαια, σε δύο 24ωρα είχαμε απανωτές εκδηλώσεις πανικού: Τη μία προτάσεις για δημοψήφισμα. Την άλλη αναγγελίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τον Ιούλιο. Την άλλη φήμες για έξοδο από το ευρώ, που διαψεύδονται στην συνέχεια. Κι όλα αυτά με διχαστικές λογικές. Που ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα… Τι νομίζουν κάποιοι; Ότι θα μας δέσουν στο άρμα του δικού τους αδιεξόδου; Όχι εκβιασμούς στη Νέα Δημοκρατία."
Σύμφωνα με δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα για την αυριανή σύσκεψη, στόχος της είναι να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει το λαό να κάνει νέες θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ενώ τονίζει ότι: "Η αυριανή συνάντηση σίγουρα γίνεται με πρωτοβουλία του κυρίου Παπανδρέου".
Μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία για την πρωτοβουλία του Κ. Παπούλια να συγκαλέσει τη σύσκεψη, συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε με συνεργάτη του πρωθυπουργού προκειμένου να επιβεβαιώσει την  πληροφορία. Από το Μέγαρο Μαξίμου παρέπεμψαν στην προεδρία της Δημοκρατίας και πράγματι λίγο μετά υπήρξε επικοινωνία της προεδρίας με το γραφείο του Α. Τσίπρα και έγινε η πρόσκληση για την αυριανή συνάντηση. Από το Συνασπισμό ζητήθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και η απάντηση της προεδρίας ήταν ότι θα συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επικοινώνησε με τον Κ. Παπούλια και στη σύντομη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη "η Προεδρία της Δημοκρατίας να προστατευθεί και να μη γίνει μέρος σχεδιασμών και κομματικών σκοπιμοτήτων", ενώ σημείωσε και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις της ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι το θέμα αυτό. 
Σύμφωνα με δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, για την αυριανή έκτακτη σύσκεψη: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει αύριο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατηρώντας, όμως, σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες για το στόχο, τη μεθόδευση, καθώς και τις επιπτώσεις της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας. Η στάση μας είναι δεδομένη. Δεν συναινούμε στο σχέδιο λεηλασίας του ελληνικού λαού, απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα σε βάρος του και διεκδικούμε το δικαίωμα του να αποφασίσει για το μέλλον του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου