Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μεγάλη η προσέλευση «Αγανακτισμένων» και τη δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων, παρά την βροχή

από το In.Gr



Η βροχή δεν εμπόδισε την προσέλευση «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν μέσω Facebook στα πρότυπα της Ισπανίας.
18 φωτογραφίες


Στο χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη κυριαρχεί για μια ακόμα φορά το πανό με το σύνθημα (σε ελληνικά και ισπανικά) «Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν».



Με επιφωνήματα θαυμασμού παρατηρούν οι διαδηλωτές μία άλλη σημαία, αυτή της Ιταλίας, που φέρει επάνω στα ιταλικά το σύνθημα «σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».



Αντίστοιχο πανό εμφανίστηκε και στη γαλλική γλώσσα.



Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 12.000 πολίτες, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται.



Ειρηνικά συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την κινητοποίηση τους και οι «Αγανακτισμένοι» στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.



Η προσέλευση άρχισε στις έξι το απόγευμα και συνεχίζεται, με μικρότερη ωστόσο μαζικότητα, σε σχέση με τη χθεσινή πρώτη μέρα. Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει ένα πανό κοντά στην είσοδο του Λευκού Πύργου, που γράφει : «Πωλείται», εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις αποκρατικοποιήσεις.



Δεκάδες οικογένειες, μαζί με τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου, στη Βέροια, συμμετέχοντας στην εκεί εκδήλωση.



Μικρότερη ήταν η προσέλευση των πολιτών στην Πάτρα, λόγω της βροχόπτωσης. Οι περισσότεροι άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά τις 8.00 το βράδυ, εφοδιασμένοι με ομπρέλες και αδιάβροχα, ενώ κάποιοι άλλοι παρέμεναν στις στοές της πλατείας.



Πάντως μέχρι αργά το βράδυ εξακολουθούσαν να παραμένουν συγκεντρωμένοι πολίτες στην πλατεία Γεωργίου.



Περισσότερα από 1.500 συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία τηςΤρίπολης, συμμετέχοντας στην εκδήλωση των «Αγανακτισμένων» πολιτών.



Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην αρκαδική πρωτεύουσα.



Το ίδιο σκηνικό για δεύτερη ημέρα και στην πλατεία 23ης Μαρτίου στηνΚαλαμάτα, όπου συγκεντρώθηκαν κυρίως νεαρά άτομα.



Δεύτερη μέρα κινητοποίησης και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς τωνΧανίων. Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ειρηνικά έχοντας ανάψει κεριά, ενώ κάποιοι από αυτούς πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.



Στην πλατεία βρίσκονται πολίτες κάθε ηλικίας, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά σε καροτσάκια.



Σχετικά με τα προβλήματα στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που υπήρξαν την Τετάρτη στο Σύνταγμα, η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) ανέφερε πως οφείλονται στη συμφόρηση που προκάλεσε η συγκέντρωση στο συγκεκριμένο σημείο.



Η ΕΕΚΤ σημειώνει μάλιστα πως η συμφόρηση του δικτύου επιδεινώθηκε από την αυξημένη χρήση των «βαριών» μορφών ανταλλαγών δεδομένων -δηλαδή Ίντερνετ και MMS- στο Σύνταγμα.



* Κλειστή για τα οχήματα είναι η Αμαλίας από την Ξενοφώντος, η βασιλίσσης Σοφίας στην άνοδο μέχρι την Ακαδημίας. 



Στην κάθοδο της βασιλίσσης Σοφίας προς την Πανεπιστημίου, η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου