Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

1η Αγανακτισμένη ποδηλατο-μοτο-πορεία (φωτογραφίες-δηλώσεις)


Από το καστοριανό ιστολόγιο "Μπέτσκας"

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά η 1η πορεία αγανακτισμένων πολιτών της με ποδήλατα και μοτοσικλέτες. Πιο συγκεκριμένα...
το απόγευμα της εν λόγω ημέρας, ώρα 8 μ.μ., συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς περισσότεροι από 200 κάτοικοι της περιοχής, διαφόρων ηλικιών, με τα δίκυκλά τους, και κατόπιν πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, σκοπεύοντας να εκφράσουν μ’ αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους, για τη σημερινή άθλια οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι εν λόγω δικυκλιστές ήταν η ακόλουθη: Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς – Νότια παραλία – Κούνιες συνοικίας Ντολτσού – επιστροφή στο σημείο της αφετηρίας.

Πριν και μετά την αναφερόμενη πορεία, οι παρευρισκόμενοι Καστοριανοί υπόγραψαν ένα κείμενο έντονης διαμαρτυρίας προς την παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση, με το οποίο ζητούσαν τα εξής:

i) Να γίνει λογιστικός έλεγχος του κρατικού χρέους και να γνωστοποιηθεί σε όλους πότε, πόσο, για ποιο σκοπό χρεώθηκε η Ελλάς και ποιοι επωφελήθηκαν εις βάρος της.
ii) Να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του εξευτελιστικού και αποτυχημένου «Μνημονίου».
iii) Να μην υπογράψει η Κυβέρνηση νέο τοκογλυφικό Μνημόνιο υποθήκευσης του εθνικού πλούτου.
iv) Να γίνει άμεση επαναδιαπραγμάτευση του κρατικού χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές.

Κείμενο: Φως της Καστοριάς

Δηλώσεις συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία

Γιώργος Παλιάτσιος :
Να δώσουμε λιγάκι και στην πόλη μας ένα μήνυμα ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στο σύνολο και θέλουμε να συμμετέχουμε σ αυτό. Ξέρουμε ότι θα είμαστε λίγοι αλλά έστω αυτοί οι λίγοι δηλώνουμε τη διάθεσή μας ν ανήκουμε στο ευρύτερο σύνολο διαμαρτυρίας.

Γιώργος Μαντζούρας:
Σκοπός είναι να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι έλληνες γιατί αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και σ εμάς τους ίδιους είναι πρωτόγνωρα απαράδεκτα και το μόνο όπλο που έχει ο απλός πολίτης για να τα αποτρέψει είναι ο ξεσηκωμός.
Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν στην Αθήνα έδειξαν ότι έχουν θορυβήσει όχι μόνο τη δική μας κυβέρνηση η οποία προχώρησε σε ανασχηματισμό μετά από ένα συθέμελο κλονισμό της αλλά θορυβήσανε και τις ξένες κυβερνήσεις οι οποίες άργησαν να μαζεύουν λίγο-λίγο τον εκβιασμό τους. Πιστεύουμε ότι αν όλοι έλληνες βγούμε στους δρόμους θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα. Είναι το μόνο όπλο που έχουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου