Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ανάλυση αποσπάσματος δήλωσης της ημέρας!


από το slang.gr





1. "ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται"
 
Επειδή το σλάνγκ είναι ζωντανό κι επειδή εν έτει 2011, μήνα Ιούνιο οι βαρυσήμαντες δηλώσεις των πολιτικών σωτήρων περισσεύουν, θα καταχωρηθεί με δόξα και τιμή η δήλωση του Βουλευτού Μιχελογιαννάκη Γιάννη που εν τη ρύμη του λόγου αλλοίωσε ένα γνωμικό κατά τρόπο που ο χρόνος μόνο θα δείξει αν ήταν λάθος:
Ανδρός πεσούσης : κάργα υπονοούμενο για τον άντρα που προφανώς είναι ο πρωθυπουργός, «πέφτει» λοιπόν «ο γκαιη» (σημειώνω εδώ ότι κάκιστα συγκρίνεται ο ανδρισμός του πρωθυπουργού με τον αντίστοιχο των γκαίη, αλλά ένεκα της βουλευτικής αλλοίωσης κι επειδή γουστάρουμε να μονοπωλούμε οι άντριδοι το συγκεκριμένο άθλημα, ας συγχωρεθεί.)
Πας ανήρ: κι «όλοι μας» ή «όλους μας», θα δείξει από την παρακάτω σύνταξη:
Ανδρεύεται :καθότι η γύναικα υπανδρεύεται ενώ ο άντρας νυμφεύεται κι αφού μέσα στα χρόνια μπερδέψαμε τι κάνει ποιος, είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς αν εννοείται εν προκειμένω ότι μας γαμεί ή τον πηδάμε.

Έχουμε και λέμε:

«Πέφτει ο γκαίη και μας γαμεί όλους»
Ή
«Πέφτει ο γκαίη και τον πηδάμε όλοι»
 
«Σε ώρες ευθύνης τόσο της πατρίδας όσο και της κοινωνίας, η σοβαρότητα απο όλους μας προέχει. Οποιαδήποτε αμφισβήτηση πρέπει να εξετάζεται με κριτήριο και μόνο της σωτηρίας του τόπου μας. Σε καμμιά περίπτωση δεν ισχύει, όπως πολλοί θα ήθελαν, Ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται»
 
ΠΑΣωχ το μάτι μου....
 
Μετά τον ανασχηματισμό και την παραπάνω δήλωση, προβλέπεται ο κ. Μιχελογιαννάκης αντικαταστήσει την κ. Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας....
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου