Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Στο νοσοκομείο ο Φ. Πετσάλνικος
Στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Σωτηρία με πνευμονία νοσηλεύεται ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Αργά χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καστοριάς, με συμπτώματα πνευμονίας,  όπου και παρέμεινε μέχρι σήμερα το πρωί και στη συνέχεια διακομίσθηκε  αεροπορικώς στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική "Σωτηρία".
Η κατάστασή του σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν δεν εμπνέει ανησυχία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ασθένειά του συμπίπτει με δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει διαπράξει πολεοδομικές παρατυπίες στο εξοχικό του σπίτι στην Καστοριά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας "Πρώτο θέμα", που επικαλείται έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου του 2010, διαπιστώθηκε ότι στην οικία του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου στην Καστοριά, έχει κατασκευαστεί, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, πισίνα 45 τ.μ.
Επίσης, βάσει της έκθεσης και σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαπιστώνεται η κατασκευή αυθαίρετων προσθηκών στην κατοικία του, όπως και αυθαίρετο ισόγειο 60 τ.μ.
 Ο Πρόεδρος της Βουλής με αφορμή το δημοσίευμα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όπως είχα δηλώσει και τον περασμένο Μάρτιο, όταν κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά, ότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε αποκρύψει ή επιδιώκουμε να αποκρύψουμε τίποτε. Την κύρια κατοικία και όχι εξοχικό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την κτίσαμε τη δεκαετία του ’90 σε χωράφι 5,5 στρεμμάτων έξω από το χωριό μου στο Μαυροχώρι Καστοριάς, με δάνειο που πήραμε τότε και αποπληρώνουμε ακόμη.
Σημειώνεται ότι η αντικειμενική αξία της κατοικίας και του χωραφιού είναι 84.000€. Η αποθήκη και η πισίνα των 45τ.μ. έγιναν επίσης τη δεκαετία του ’90. Εξυπακούεται ότι τα περιουσιακά μου στοιχεία δηλώνονται τόσο στη φορολογική μου δήλωση όσο και στο ‘‘πόθεν έσχες’’. Πέρυσι διαπιστώσαμε ότι ως προς την πισίνα ο μηχανικός δεν είχε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να εκδοθεί η σχετική άδεια και δική μας παράλειψη φυσικά ήταν ότι δεν είχαμε ελέγξει νωρίτερα αυτή την έλλειψη. Γι’ αυτό και προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι την αυτοψία της Υπηρεσίας προκειμένου να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ( πρόστιμα κτλ).
Η αυτοψία διαπίστωσε ότι και η αποθήκη δεν είχε την απαιτούμενη απόσταση από το διπλανό χωράφι και έπρεπε να κατεδαφιστεί. Η διαδικασία της ταυτοποίησης που είχε ξεκινήσει από την οικογένειά μου έχει ολοκληρωθεί. Ήδη η αποθήκη έχει κατεδαφιστεί και η πισίνα τακτοποιήθηκε πολεοδομικά με την έκδοση της άδειας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Είναι απορίας άξιο γιατί ένα θέμα που έχει διευθετηθεί και μάλιστα σε χρόνο πριν από τα δημοσιεύματα, επανέρχεται τώρα και με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου